opet novosti / Zbog loših poslovnih rezultata: ZET uvodi nove cijene, provjerite koliko će vas koštati vožnja tramvajem i autobusom

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Polusatna karta je velik pogodak. Sada kartu kupuju i oni koji su se godinama švercali'

18.10.2017.
11:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hladan znoj oblio je članove Uprave Zagrebačkog holdinga nakon što su im na stol stigli podaci o poslovanju podružnice ZET-a za prvih šest mjeseci ove godine. U gubitku su 87 milijuna kuna, što je povećanje od gotovo 29 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a glavni razlog takvog pada leži u činjenici da su pali prihodi od prodaje karata za gotovo 20 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Stoga se trenutno razrađuje model po kojem bi se uvela nova, međutarifa između dvije postojeće - one koja omogućuje vožnju do 30 minuta i one s kojom se tramvajem i autobusom može putovati 90 minuta. Prema našim sugovornicima, radi se o karti za javni prijevoz ZET-om koja bi stajala oko šest kuna, a putnicima bi omogućavala vožnju do sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polusatna karta je velik pogodak. Sada kartu kupuju i oni koji su se godinama švercali. S druge strane, mnogi putnici čije putovanje traje dulje od pola sata kupe dvije karte i opet su prošli jeftinije nego da su kupili onu od 10 kuna. Isto tako, pitanje je da li baš svi koji kupe takve dvije karte onu drugu i iskoriste. Ovaj model bi tako omogućio kupnju jedne karte, kojom bi se moglo voziti dulje, a razlika u cijeni bi bila gotovo simbolična" objašnjavaju sugovornici Jutarnjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo