Milanović ide u Međugorje

Hrvatski premijer Zoran Milanović stigao je u susjednu Bosnu i Hercegovinu, koju je prije nešto više od godinu dana odabrao za svoj prvi službeni inozemni posjet.

8.4.2013.
11:27
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović stigao je u Stolac u Hercegovini odakle je započeo dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini. U Stocu se Milanović sastao s dužnosnicima i gospodarstvenicima Hercegovačko-neretvanskog kantona i općina Stolac i Ravno.

Nakon obilaska povijesnih lokacija Ošanića i Radimlja, planiran je i susret s dužnosnicima Čapljine. Premijer potom ide u Međugorje, gdje će se sastati s čelnicima općina Ljubuški i Čitluk te posjetiti župni ured Sv. Jakova apostola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mostaru je, pak, predviđen susret Milanovića s biskupom mostarsko-duvanjskim Ratkom Perićem.

Kako javljaju mediji u BiH, Milanović će u Mostaru u ponedjeljak navečer imati večeru na kojoj će, među ostalim, biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, premijer Vlade Srbije Ivica Dačić i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet mostarskom sajmu

Utorak, drugi dan posjeta Milanovića susjednoj BiH bit će u znaku gospodarstva i sudjelovanja na svečanom otvaranju 16. Međunarodnog mostarskog sajma. Nakon obilaska sajamske ponude, očekuje se i zaključna premijerova izjava.

Podsjetimo, prije prije godinu dana mnogi su mu zamjerali da ne vodi dovoljno računa o Hrvatima u BiH. Milanović im je tada poručio da načini za pomoć postoje uz uvjeravanje kako aktualnoj vlasti to nije ništa manje na srcu nego prethodnoj, možda čak i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo