Javio se hrvatski izbornik nakon blamaže u Španjolskoj: 'Nije me bilo strah'

Hrvatska je zamalo šokirala košarkaški svijet na startu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

30.8.2014.
19:42
VOYO logo

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša pokušao je objasniti razloge drame koju su nam priredili naši košarkaši.

"Promašili smo četiri slobodna šuta zaredom, nismo se obranili i voda nam je ušla u uši. Najvažnije je da smo pobijedili i što su igrači pokazali pravi pristup. Iako… očekivao sam da ćemo se bolje prilagoditi individualnim karakteristikama suparnika", piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odlično počela utakmicu, prvu četvrtinu završila s 23:9. I onda je uslijedio neobjašnjiv pad u igri. Filipinci su nas nadskakali u napadu, pogađali su iz vana. Hrvatska je u tim trenucima pada i filipinskog približavanja djelovala dosta nervozno i nemoćno.

"Chan je 'pištoljeros' koji sjajno šutira trice i nije jedini. Kada si u strahu da ti ne zabiju tricu nije lako skupljati se u reketu. Želja za zagrađivanjem skoka bila je vrhunska. Argentina nam u tom segmentu neće praviti razliku. Ne znam hoće li ovakva utakmica naljutiti igrače, ali protiv Argentine ćemo igrati lakše i bolje. Nisam smanjivao petorku kako ne bih izazvao nesigurnost kod igrača, ali u jednom trenutku bio sam jako blizu da zaigramo s četiri `mala`".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipini su imali i šut za pobjedu, ali na našu sreću šut Chana nije ušao.

"Nije me bilo strah jer uvijek branim takve situacije. Neka drugi treneri radi prema svojim željama", odlučan je Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski biser Dario Šarić napravio je dva prekršaja na trici, i to u situacijama kada se utakmica lomila. Neiskustvo ili neopreznost?

"Ne zamjeram mu jer je pokazao želju da zaustavi šut. Sucima samo mogu prigovoriti što najmanje deset puta nisu dosudili korake Filipincima, a u takvim kretnjama smo se gubili u obrani. U europskoj košarci to ne bi prošlo", kazao je Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo