Kuharica / Kako se priprema meso u umaku od luka?

Image
Foto: Pixabay

Meso u umaku od luka je jedno od najjednostavnijih i najukusnijih jela koja možete pripremiti. Kako se priprema meso u umaku od luka?

31.1.2023.
10:50
Pixabay
VOYO logo

Ako tražite jelo s nevjerojatnim ukusom, a ne želite provesti cijelo vrijeme u kuhinji, onda je meso u umaku od luka idealna opcija. Njegova jednostavna priprema i izvrsni okus čine ga savršenim jelom za svaku prigodu.

Meso u umaku od luka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg mesa - svinjetina ili govedina
  • 2 luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice crnog papra
  • 2 žlice soli
  • šalica vode

Meso u umaku od luka priprema:

  1. Očistite i narežite luk na tanke kolutiće.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk.
  3. Kada luk postane mekan, dodajte meso i pržite ga na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđe.
  4. Dodajte papar, sol i šalicu vode i miješajte.
  5. Smanjite vatru i kuhajte umak s mesom oko 30 minuta ili dok ne postane gust.
  6. Kada je gotovo, poslužite meso u umaku od luka uz kuhani krumpir ili bilo koji drugi prilog po želji.

Meso u umaku od luka je jednostavno i ukusno jelo koje možete poslužiti kao potpuni glavni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo