- Francuski začin
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži jaja i mlijeko
Ako niste sigurni zašto Creme Brulee nosi titulu najpoznatijeg francuskog deserta, jednostavno isprobajte ovaj recept i uvjerite se sami!
Creme Brulee
U našem receptu saznajte kako pripremiti Creme Brulee.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slatko vrhnje, 400 ml
- jaja, 5 komada
- šećer, 30 grama
- vanilin štapić, 1 komad
- smeđi šećer
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mahunu od vanilije prerežite na pola i izvadite sadržaj iz unutrašnjosti.
- Vrhnje zagrijte do vrenja. Dodajte mahunu vanilije i njen sadržaj.
- Dobro razmutite žumanjke i šećer...
- Iz vrhnja izvadite mahunu, a zatim ga dodajte u žumanjke.
- Odvojite pjenu, ulijte u posudice za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 140°C.
- Pecite oko 45 minuta (dok se krema ne stvrdne).
- Prije posluživanja, stavite kremu u hladnjak na barem dva sata.
- Po površini pospite žlicu šećera i rastopite branerom, ili stavite u pećnicu na najgornju rešetku i uključite gornji grijač na najjače. Pazite da ne izgori!
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |