POGLEDAJTE NAJJACI UDARAC NA SVIJETU: / Golman nije niti vidio loptu!

Izracunati tko je imao najjaci udarac u nogometnoj povijesti nije moguce.

5.3.2015.
12:53
VOYO logo

U 'top pet' najjacih pucaca su tri Engleza, te po jedan Brazilac i Francuz. Doduse, i taj Francuz je zapravo Argentinac, ali to je sad manje bitno.

Zato, krenimo redom i uzivajmo u petorci najjacih, ciju su jacinu udaraca uspjeli nekako izmjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ritchie Humphreys (154.3 km/h)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ritchie je s 19 godina debitirao za Sheffield Wednesday protiv Aston Ville, a debi ce citav zivot pamtiti po golcini koja je 'sovama' donijela pobjedu protiv Ville, Nazalost, nije mu islo sve bajno u karijeri, uglavnom je igrao u trecoj i cetvrtoj engleskoj ligi. Aktivan je i danas, igra za treceligasa Chesterfield FC, a uskoro ce proslaviti 38. rodendan.

4. David Trezeguet (154.5 km/h)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni francuski reprezentativac cijelo je desetljece briljirao u Juventusu, a s 21-godinom zabio je golcinu kojom je skocio na cetvrto mjesto najjacih udaraca svih vremena. Monaco je gostovao na Old Traffordu, a Trezegol je zakucao loptu neobranjivo iza Raimond Van der Gouwa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA ga je stavila na listu 125 najvecih zivucih igraca, a Francuskoj je donio EURO 2000. godine zlatnim golom u finalu protiv Italije. Inace, on je po narodnosti Argentinac, otac Jorge bio je takoder profesionalni nogometas, te je on kriv sto se David rodio u Rouenu.

3. David Beckham (157.5 km/h)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heroj Old Trafforda najbrzi sut je opalio na pocetku svoje karijere. Protiv Chelseaja se tad 21-godisnjem Davidu lopta odbila ravno na nogu na rubu 16-erca. Opalio je svom snagom, a izmjereno je kako je lopta letjela brzinom 157 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. David Hirst (184 km/h)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirst je bio tiha patnja Sir Alexa Fergusona, zvijezda Sheffield Wednesdaya koji samo pamti slavne dane. Danas su u drugoj ligi, a Hirst je bio njihova velika nada cija karijera nije dosegla same zvijezde zbog brojnih ozljeda. Ferguson ga je ocajnicki htio, a kada ga nije uspio kupiti - doveo je Cantonu. Nije ispalo lose za United, a Hirst je zabio 106 golova u 294 utakmice za Wednesday. Zamalo je dao i 107. ali u jesen 1996 brutalno je zakucao loptu u okvir gola na Highburyju protiv Arsenala. Lopta je napucao brzinom od 184 km/h.

1. Ronny Heberson (210 km/h)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac ima top u nogama, a ovog gola u dresu Sportinga iz Lisabona suparnicki vratar nije niti vidio loptu na putu do mreze. Zapravo, nije je vidio nitko. Potrebna je usporena snimka kako bi vidjeli Ronnyjev bombu. Zivi zid je stajao kako spada, vratar je bio u tom kutu, ali svejedno nije mogao bas nista. Bilo je to 2006. godine, danas je Ronny u Bundesligi, igra za Herthu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo