Klimao sam Sanaderu i kad je srce govorilo – ne!

'Sanader je bio autokrat, ali laž bi bila kad bih rekao da mi ostali nismo imali nikakvog učešća u donošenju odluka.

21.2.2011.
11:40
VOYO logo

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji je nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora, dao je intervju za Novi list, u kojem je, među ostalim, otkrio kako je prije dva tjedna u Koprivnici otvorio konzultantsku tvrtku IRIKON. S obzirom na to da mu je imovina blokirana, to je, kaže, jedini način da dođe do novca koji mu je potreban zbog velikih sudskih troškova.

Polančec se u razgovoru nije ustezao detaljno komentirati postupke bivših stranačkih kolega. Za Vladimira Šeksa zaključio je kako je jedan od najinteligentnijih ljudi u HDZ-u i još uvijek među najutjecajnijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šeks ima nagon za samoodržanje i prokletu strast za vlašću. Neće mu biti drago kad ovo pročita, ali pretjerao je kad tvrdi da ga je Sanader ponižavao i omalovažavao. Pamtim ja i drugačije. Bilo je sjednica Predsjedništva HDZ-a koje su trajale po pet, šest sati, a Šeks bi crven u licu, zajapuren i mokrog nosa prespavao prva tri sata. Nije to lijepo reći, ali svi znamo da je znao imati problema s alkoholom. A onda bi se na četvrtoj točki probudio i postavio pitanje koje smo raspravili u prvih dvadesetak minuta. Svima bi nam pao mrak na oči, ali bi Sanader pun razumijevanja rekao: Vlado, pusti sad to, donijeli smo već zaključke, poslije ću ti pojasniti na užem Predsjedništvu", rekao je Polančec.

Polančec je dodao kako je duboko uvjeren da je žrtva, prije svega, postupaka bivših kolega. Kaže kako je u Vladu ušao kao relativno nepoznata osoba u HDZ-u, nije imao izbornu bazu, a samim time niti lobističke krugove u stranci, a tvrdi kako nije bio simpatičan Ivanu Šukeru i Jadranki Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šuker je htio biti potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i zato sam mu bio trn u oku. Mogao sam doći s najboljim prijedlozima, on ih je uvijek dočekao na nož. A Jadranka Kosor... Ne daj bože da bih sjeo ili stao desno od Sanadera ako je ona bila prisutna. Dobio bih odmah njezin lakat u rebra", dodao je Polančec.

Iz pritvora je Polančec u dva navrata pisao glavnom tajniku HDZ-a Branku Bačiću i predsjedniku Sabora Luki Bebiću s pitanjem: Što će biti s HDZ-om? Nije dobio odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se utvrdi da je HDZ imao crni fond, kad nakon izbora dođe do promjene vlasti i na čelo državnih poduzeća koja su punila crni fond dođu članovi drugih stranaka – oni će HDZ-u u procesu Fimi–media podnijeti odštetni zahtjev, a ako stranka neće moći vratiti taj novac, završit će u stečaju. Bojim se da bi to bi bila zabrana rada HDZ-a. Ako se pokaže da nisam u pravu, bit ću puno sretniji, ali...", mišljenja je Polančec.

Vezani članci:

arti-201005130002006 arti-201003310442006 arti-201101110803006 arti-201101120051006 arti-201101130506006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo