Bijeg od ljetnih gužvi - na lanternu za 510 € dnevno!

Mir i tišina koju pruža odmor na svjetionicima na Jadranu sve su popularniji kod stranih turista.

29.6.2010.
8:47
VOYO logo

arti-201006260227006Nakon prve skupine stranih posjetitelja koji su vikend proveli na svjetioniku 'Grebeni', što ga je u petogodišnju koncesiju po godišnjoj cijeni od 18 tisuća eura dobila grupacija 'Jadranski luksuzni hoteli' Gorana Štroka, u punoj sezoni tijekom srpnja i kolovoza očekuje se dobra popunjenost Dubrovniku najbliže lanterne, koju će turisti moći unajmiti za 510 eura dnevno.

U akvatoriju su Dubrovačko-neretvanske županije, uz 'Grebene' koji su do 2015. pod koncesijom, još četiri komercijalno iskoristive lanterne iz programa kratkoročnog zakupa, čiji su kapaciteti od proljeća do jeseni u potpunosti rasprodani, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće zanimanje za odmor na osami pokazuju Talijani, koji čine polovinu turista ljubitelja robinzonskog odmora, a slijede turisti s germanskoga govornog područja. Među klijentelom koja se odmara na lanternama, suprotno očekivanju, ne prevladavaju jetseteri, nego 'obični' službenici, ronioci, pa i profesionalni ribari.

S iznimkom svjetionika na Svetom Andriji, koji je u višegodišnjem nekomercijalnom zakupu, gostima su na raspolaganju za tjedne i dvotjedne aranžmane lanterne Pločice pokraj Korčule, Struga i Sušac u blizini Lastova, te Palagruža, teritorijalno izvan mora najjužnije županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006280135006Turisti ljetovanje na Palagruži i Sušcu mogu provesti u dvama apartmanima za četiri osobe, dok su na Strugi, ovisno o brojnosti skupine, u ponudi apartmani od jednokrevetnih do petokrevetnih.

Posjetitelje lanterne Pločice čekaju, pak, dva poveća apartmana za šest i osam osoba. U špici sezone, od početka srpnja do kraja kolovoza, raspon cijena tjednog smještaja na lanternama kreće se između 700 i 1300 eura, uz dodatnih tristotinjak eura za prijevoz gliserom od kopna do pučinskog odredišta, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006270225006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo