Čarobni napitak – voda!

Voda je eliksir koji može učiniti čuda za vaše zdravlje, a treba je piti redovito i po zimi kad bi najradije popili topli čaj ili kavu

24.10.2000.
16:48
VOYO logo

Zaboravljamo da centralno grijanje ne isušuje samo zrak već i naše tijelo, stoga, ne želimo li se mumificirati još za života još uvijek treba zadovoljiti dnevne potrebe za tekućinom. Liječnici preporučuju uzimanje najmanje dvije litre dnevno i navode deset razloga zašto se ne treba lišiti vode:
1. Spriječava pojavu glavobolja
Tri četvrtine mozga sastoji se od vode stoga ako netko treba vodu, onda je to svakako mozak. Ako je uzrok glavobolje konzumacija alkohola tad će uzimanje vode, posebno prije spavanja, isprati toksine i ponovo dovesti svježu tekućinu u mozak.
2. Reducira infekcije
Dehidracija usporava tok limfe i čini tijelo manje otporno na infekcije. Uzimanjem vode, limfa ponovo normalno teče boreći s protiv infekcija te smanjujući povišenu temperaturu.
3.Rezultira ljepšom kožom
Želite li elastičnu kožu neophodno je unositi svježu vodu, premali unos suši kožu, opušta je i čin osjetljivom.
4.Održava koncentraciju
Dehidrirate li toksini se zadržavaju u jetri čineći vas umornim i dekoncentriranim.
5. Uklanja očne vrećice
Crni kolutovi, podočnjaci i vrećice upozoravaju na premali dotok vode, a i oči tonu i gube sjaj kada nema dovoljno tekućine.
6.Uklanja pojavu grčeva
Nema li dovoljno kisika mišići stvaraju kiselinu koja uzrokuje bolne grčeve. Uzimanje vode pomaže da se krv opskrbljuje kisikom.
7.Reducira upale
Zdravo tijelo izbacuje otpad putem svijetlo žutog, gotovo nemirisnog urina. Međutim, nemate li dobru naviku pijenja urin je visoko koncentriran s otpadnim tvarima koje uzrokuju upale mokraćnog kanala i bubrežnih infekcija.
8.Održava zdravu utrobu
Crijeva rade bolje i izostaje pojava zatvora
9. Spriječava nakupljanje vode
Osjećate li se naduto, kao što to žene često osjete prije menstruacije, pijenje vode nije nešto što vam pada na pamet no to je zapravo najbolja terapija. Ne uzimate li dovoljno vode tijelo će nastojati zadržati svaku dragocjenu kap.
10. Održat ćete mirisni dah
Loš zadah je klasični znak da trebate unositi veće količine vode i dobar razlog dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo