Je li Repeša našao playa? / Amerikanac Lafayette na meti Hrvatske

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Lafayette bi se mogao naći u izboru za playa koje Hrvatska neprestano traži, osobito zbog Draperove i Ukićeve ozljede koji bi se tek trebali oporaviti.

10.5.2014.
14:00
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je prestala tražiti playmakera za košarkašku reprezentaciju, no ipak se dogodio pomak po tom pitanju.

Izbornik Jasmin Repeša je locirao playa čije je ime Oliver Lafayette, 30-godišnji 188cm visoki Amerikanac rođen u Louisiani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet godina između 2002. i 2007. promijenio je čak tri sveučilišta zaključno s Houstonom, ali nije bio draftiran.

Bio je u brojnim NBDL momčadima te je 2010. dobio kratki ugovor s Boston Celticsima za koje je odigrao samo jednu utakmicu upisavši sedam poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi europski angažman imao je u Partizanu iz kojega se vratio u NBDL, a od 2011. je kontinuirano bio u Europi, i to u izraelskom Maccabi Ashdodu pa u poljskom Prokomu, zatim Efesu, lani u Žalgirisu i sada u Valenciji.

U Žalgirisu je odigrao svoju najbolju europsku sezonu u kojoj je često bio prva napadačka opcija, a u Valenciji mu je Velimir Perasović dao druge zadaće te je tako popravio i igru u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatski košarkaški savez odluči krenuti u proceduru za dobivanjem državljanstva Lafayettea, to ne znači da bi on bio igrač koji će predvoditi napda Hrvatske na SP.

Roko Ukić još uvijek može oporaviti tetive, a Dontaye Draper će uskoro početi trenirati nakon loma ruke te će krajem srpnja biti sigurno spreman za pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lafayette ima svoju računicu za uzimanje hrvatske putovnice jer bi s njom u Španjolskoj mogao igrati kao europski igrač, a u Rusiji i Turskoj europska putovnica mu ne znači ništa.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo