TEŠKA OZLJEDA VRATARA KIELA / Andreas Palicka prekida karijeru?

Image

Drugi vratar njemačkog prvaka pretrpio je dvostruku rupturu bedrenog mišića te mu u najboljem slučaju predstoji polugodišnji proces oporavka.

21.4.2009.
16:53
VOYO logo

Andreasu Palicki (22), švedskome rukometnom golmanu koji je mijenjao Thierryja Omeyera na vratima njemačkog prvaka Kiela, prijeti prijevremeni prekid karijere. Zbog teške dvostruke rupture mišića u bedru mladog rukometaša u svakom slučaju čeka jako duga stanka.

"Zbog prirode golmanskog posla u rukometu, a on podrazumijeva česta savijanja i rastezanja mišića natkoljenice, ova je ozljeda za nas golmane posebno opasna. U najgorem slučaju, mogao bih se bojati za svoju karijeru", izjavio je Palicka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik Kiela dr. Detlev Brandecker otklonio je mogućnost ikakvih prognoza. Želi prije toga pričekati ishod šestomjesečnog procesa rehabilitacije.

Golman švedske reprezentacije na siječanjskom SP-u u Hrvatskoj prošlog je ljeta stigao u redove Kiela iz švedskog Göteborga potpisavši ugovor do ljeta 2010. godine. Zadovoljni njegovim predstavama, iz kluba su mu prije mjesec dana ponudili dvogodišnje produženje, što je Palicka prihvatio. U to vrijeme, međutim, nisu znali da mu je ugrožena karijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo