Evo kako je velikan doživio najveću sramotu u životu

Osramoćeni jamajčanski sprinteri Asafa Powell i Sherone Simpson sami su kontaktirali policiju u Italiji i tražili da privede njihova kondicijskog trenera i napravi raciju u njegovoj hotelskoj sobi.

16.7.2013.
10:57
VOYO logo

Bivši svjetski rekorder na 100 metara Powell i bivša olimpijska pobjednica na 4x100 metara među šestero su jamajčanskih atletičara koji su bili pozitivni na doping na nedavnom nacionalnom prvenstvu. Nakon što je vijest u nedjelju ugledala svjetlo dana Powell i Simpson su se najprije javili Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA), najavivši da će surađivati u eventualnom procesu protiv kondicijskog trenera, a potom su pozvali i policiju.

Kanađanin Christopher Xuereb, koji se svojedobno bavio američkim nogometom, od svibnja je bio zaposlen kao kondicijski trener Powella i Simpson, a dvoje je atletičara opskrbljivao i gomilom dodataka prehrani. Kad su čuli da su pali na doping-testu, sprinteri su zaključili kako je za to nedvojbeno kriv Xuereb i njegovi preparati. Njemu nisu ništa rekli, ali su pozvali policiju i tražili da ga uhiti, te da pretraži njegovu sobu u hotelu u Lignanu gdje su bili na pripremama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je zaplijenila sve lijekove i dodatke prehrani, a bilo je tu ukupno oko 50 raznih preparata. Svi su poslani u jedan talijanski laboratorij kako bi bili testirani na prisutnost zabranjenih supstanci. Jasno je da su svi sportaši sami odgovorni za ono što unose u tijelo i Powell i Simpson sigurno neće izbjeći kaznu, ali se nadaju da će je barem smanjiti suradnjom s WADA-om.

"Asafa i Sherone su u suradnji s WADA-om organizirali policijsku raciju. Kad smo čuli za pozitivan test, shvatili smo da su njih dvoje jedini atletičari u skupini koji su dobivali nove dodatke prehrani od Xuereba. Asafa je u prošlosti imao od 150 do 200 testiranja na kojima je bio čist. A čim je počeo raditi s novim kondicijskim trenerom, na prvom je testu bio pozitivan. Jasno je da nema nijednog drugog razloga zašto bi bio pozitivan osim novih preparata koje je počeo uzimati", istaknuo je za Telegraph menadžer spomenutih atletičara Paul Doyle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo