Bodiroga na čelu FIBA Evropa?

Potpredsednik KSS zameniće na mestu prvog čoveka evropske košarke Islanđanina Olafa Rafnsona

27.1.2013.
11:51
VOYO logo

Aktuelni čelnik FIBA Evrope, predsednik Olafur Rafnson odlazi sa te funkcije za godinu dana, a Dejan Bodiroga, potpredsednik Košarkaškog saveza, mogao bi da bude njegov naslednik, piše Blic.

Legendarni kapiten "plavih" ispunjava sve uslove da obavlja ovu prestižnu ulogu pošto je kao igrač ostavio dubok trag u evropskoj košarci i bio proglašavan za najboljeg na kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvario je brojne kontakte i prijateljstva sa klubovima i ljudima iz ovog sporta. Poslednje dve godine s uspehom je obavljao funkciju drugog čoveka srpske košarke, čime je zaslužio ulaznicu u FIBA. - To je visoka funkcija koja donosi veliku odgovornost i koja traži objektivnost, mirnoću, rešavanje problema, a to su osnovni motivi za Bodirogu. Međutim, Dejan nema iskustvo, ali ovo za njega može biti ogroman izazov jer je FIBA Evrope trenutno u lošoj situaciji i sa brojnim problemima - kaže Bora Stanković, počasni generalni sekretar FIBA i predsednik KSS. Iza Bodiroge, pored KSS, stali su i eminentni evropski klubovi, ali i veliki savezi, kao što su Španija, Grča, Italija, Rusija i Francuska, gde se u nekima od ovih zemalja proslavio kao igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo