Bolt zeznuo utrku, Blanka u svom stilu priznala poraz!

Blanka Vlašić nije uspjela pobijediti aktualnu svjetsku prvakinju Anu Čičerovu.

13.9.2011.
21:58
VOYO logo

Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, posjetio je Zagreb i u stilu 'dođoh, vidjeh, pobijedih' prohujao tartanom na Hanžekovićevom memorijalu. Pobijedio je u utrci na 100 metara s vremenom 9.85.

Najbolje je to vrijeme na 100 metara koje je Jamajčanin ostvario ove sezone, a ujedno je za sedam stotinki popravio dosad najbolje vrijeme ostvareno na Hanžekovićevom memorijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč pobjedi Bolt nije bio previše zadovoljan.

"Očekivao sam bolje, zeznuo sam utrku jer sam loše krenuo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim Collins iz St. Kittsa i Nevisa je više od polovice utrke držao Bolta u šaci, no iznenađenje se nije dogodilo.

Drugi je bio Collins koji nije probio granicu od deset sekundi (10.01), dok je treće mjesto osvojio Richard Thompson s Trinidad i Tobaga u vremenu 10.03.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U disciplina 'skok u vis', ruska visašica Ana Čičerova, aktualna svjetska prvakinja iz korejskog Daegua, pobijedila je na Hanžekovićevom memorijalu i tako drugi put u kratkom vremenu bila bolja od najbolje hrvatske atletičarke.

Blanka Vlašić je u Zagrebu također preskočila dva metra. No, Čičerova je preko te letvica otišla u prvom, a Blanka u drugom pokušaju, što je i napravilo konačnu razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do te visine su obje skakačice bile posve dominantne, dok su na 204 centimetra rušile sva tri puta. U posljednjim pokušajima su i Vlašić i Čičerova bile najbliže tome da letvica ostane mirna, no na kraju je 200 centimetara bilo ono najbolje što su učinile u utorak navečer.

"Nije ovo bila laka sezona za mene, ali je lijepo što sam uspjela pobijediti. Malo sam možda bila umorna danas i neke okolnosti su me možda zaustavile da ovdje napravim nešto više. No, meni je veliki gušt skakati, zato sam danas bila ovdje i hvala svima koji su me podržali večeras". rekla je nakon natjecanja Čičerova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve okolnosti poslije svjetskog prvenstva nije mi bilo lako, iako sam se dobro osjećala u trenutku, no na 204 noga nije surađivala."

Blanka je o današnjoj pobjednici rekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje da me pobijedila za jedan skok nego za deset centimetara. Ona je u životnoj formi, ja nisam i moram joj pružit ruku. Čestitala sam joj, iako nismo puno pričale ovih dana, nismo se ni vidjele, čak ni u hotelu. Nema razloga da se potpiruju vatra između nas dvije, nisam takva. Mislim da je to isparan način", zaključila je na kraju.

Vezani članci:

arti-201109120589006 arti-201109090174006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo