TEŽAK SUPARNIK / Čilić ima priliku za novi naslov

Image

Bio je to dramatičan meč prepun obrata i izgubljenih servisa, a Čiliću je za pobjedu trebalo dva sata i 20 minuta igre.

16.6.2013.
10:13
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je plasman u finale ATP turnira u londonskom Queen's Clubu nakon što je u polufinalu pobijedio Australca Lleytona Hewitta 6:4, 4:6, 6:2.

Bio je to dramatičan meč prepun obrata i izgubljenih servisa, a Čiliću je za pobjedu trebalo dva sata i 20 minuta igre. Zanimljivo, susret je započeo na centralnom terenu međutim nakon prekida zbog kiše preseljen je na 'jedinicu' dok su na središnjem terenu dvoboj započeli Britanac Andy Murray i Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Čilić je sjajno otvorio susret i već u prvoj igri je oduzeo Hewittu servis. Prednost je sačuvao do konca seta spasivši na tom putu tri break lopte. Hrvatski tenisač i u drugi je set ušao 'breakom'. Međutim, uslijedio je niz pogrešaka s obje strane. U drugom setu Čilić i Hewitt su nizali izgubljene servise, Čilić je izgubio tri puta svoj početni udarac, a Hewitt dva puta pa je Australac uspio izjednačiti rezultat.

U trećem setu Čilić je zaigrao daleko bolje i sa dva 'breaka' stigao je do pobjede. Prvo je suparniku oduzeo servis kod rezultata 2:2, a potom i kod 4:2.

Čilić će u finalu igrati protiv prvog nositelja Britanca Andyja Murrayja koji je pobijedio Francuza Joa-Wilfrieda Tsongu 4:6, 6:3, 6:2. Bit će to njihov deseti međusobni susret, a Čilić je pobijedio samo jednom - 2009. na US Openu.

Čilić je prošle godine slavio u Queen's Clubu, a bit će to njegovo 17. finale na ATP Touru. Do sada je slavio devet puta, posljednji put u Zagrebu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo