VELIKI OBRAT / Cro Cop čist kao suza: suspenzija ipak ostaje jer je priznao uzimanje hormona rasta

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mirko Filipović od Antidopinške agencije dobio je potvrdu da u njegovim nalazima nisu pronađene nikakve sporne supstance

10.1.2016.
13:24
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

U slučaju Cro Cop došlo je do velikog preokreta.

Mirko Filipović od Antidopinške agencije dobio je potvrdu da u njegovim nalazima nisu pronađene nikakve sporne supstance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što reći? Hvala svima na podršci i na povjerenju koje ste mi davali kod izbijanja 'doping afere'! Čist sam kao suza što je potvrdio nalaz jednog od najboljih laboratorija u svijetu, onog u Londonu koji je proveo testiranja na krvi i na urinu. Iako sam odmah tvrdio da sam čist i da o dopingu nema govora razapeli su svi mediji i to sa neskrivenim guštom i bez ikakvih dokaza. Molio bi iste da sa barem 1\3 snaga i kapaciteta koje su uložili u moje sotoniziranje i omalovažavanje napišu i objave ove rezultate i nalaze. Nekih 50% ili ne daj Bože 100% bi bilo svakako previše i neprimjereno, jel na mišiće koji su likovali i naslađivali se mojom mukom ovaj put neću trošiti riječi kao i na neke borce u pokušaju koji su se javljali na društvenim mrežama i svoje misli i kritike na moj račun požurili podijeliti sa svima, vjerujući da na taj način opravdavaju svoju prosječnost i neuspjeh u sportu. Al' uzalud vam trud svirači. Pozdrav svim mojim prijateljima, a i onima koji me iz nekog svog razloga ne vole", napisao je Mirko na Facebooku.

Filipović se prije nekoliko mjeseci trebao boriti protiv Anthonyja Hamiltona, no onda je odlučio prekinuti karijeru uoči okršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je problema s ramenom te uzimao hormone rasta, a potom je zaradio suspenziju antidopinške agencije koja nije imala dokaze, već samo Mirkovo priznanje.

"Neovisno o tome je li Filipović aktivno koristio zabranjenu supstancu u vrijeme testiranja, priznao je korištenje, pokušaj i posjedovanje ljudskog hormona rasta, što je i dalje kršenje UFC-ove anti dopinške politike", rekla je glasnogovornica Američke antidopinške agencije, Annie Skinner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekskluzivno donosimo i dokument koji je USADA poslala Mirku Filipoviću:

Image
Foto: Vijesti.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo