NOWITZKI MVP FINALA / Dallas Mavericksi prvaci NBA lige

Dallas Mavericksi novi su prvaci NBA lige nakon što su u nedjelju pobijedili Miami Heat 105:95 i u šestom međusobnom susretu došli do četvrte odlučujuće pobjede.

13.6.2011.
5:54
VOYO logo

Dallas Mavericksi osovjili su prvi naslov NBA prvaka nakon što su u šestoj utakmici finala doigravanja pobijedili favorizirani Miami 105:95 te ostvarili četvrtu i odlučujuću pobjedu.

U utakmici odigranoj u Miamiju Maverickse je predvodio Jason Terry sa 27 koševa, a Dirk Nowitzki ubacio je 21, uz slab postotak šuta 9 od 27, no u posljednjoj četvrtini sa 10 koševa je zaustavio pokušaj Miamija da se vrati u utakmicu. Kod domaćina je najučinkovitiji s 21 košem bio LeBron James, Chris Bosh je zabio 19, a Mario Chalmers 18 koševa. Miami je imao 16 izgubljenih lopti i pogodio je samo sedam od 23 pokušaja za tri koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Nowitzki, koji se u finalnoj seriji borio s ozljedom i bolešću, proglašen je najvrjednijim igračem finala s prosječno 27 koševa i 9,4 skoka po utakmici.  "Ja još uvijek ne mogu vjerovati. Radili smo tako teško i tako dugo za to", kazao je 32-godišnji Nowitzki koji je deset puta bio član All Star momčadi.

"Nowitzki je jedan od najvećih igrača u povijesti ove igre, a to je potvrdio i ovdje večeras. U prvom dijelu imao je loš šut, no drugi dečki su pojačali i držali nas na površini, a u drugoj polovici. Bio je nevjerojatna", izjavio je trener Dallasa Rick Carlisle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallasov branič sa 17-godišnjim NBA stažom Jason Kidd također je rekao da ne može vjerovati. "Ova momčad nikada nije odustala kada se suočila s nevoljom - uvijek je odgovorila", rekao je Terry, najbolji strijelac Dallasa u posljednjoj utakmici.

Trijumfom u Miamiju za Dallas Maverickse završeno je tri desetljeća frustracije bez NBA prstena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom regularne sezone Mavericksi su završili na trećem mjestu svoje konferencije sa 57 pobjeda i 25 gubitaka. Do finala su došli pobijedivši u prvom krugu doigravanja Portland Trail Blazerse sa 4:2, u polufinalu su sa 4:0 "pomeli" branitelje naslova Los Angeles Lakerse, a u konferencijskom finalu Oklahoma City Thunder sa 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo