KVALIFIKACIJE ZA EURO / Danci u Kopenhagenu pobijedili Srbiju, Grčka se osramotila na Farskim Otocima

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U utakmicama kvalifikacija za EURO 2016 u subotu Portugal je u gostima jedva pobijedio Armeniju s 3-2, dok je Danska kod kuće slavila protiv Srbije s 2-0

14.6.2015.
8:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U utakmicama kvalifikacija za EURO 2016 u subotu Portugal je u gostima jedva pobijedio Armeniju s 3-2, dok je Danska kod kuće slavila protiv Srbije s 2-0.

Danci su u Kopenhagenu pobijedili Srbiju s 2-0 i ostali u igri za prva dva mjesta u skupini. Prvi zgoditak djelo Yusufa Poulsena u 13. minuti, da bi u 34. minuti srpski vratar Vladimir Stojković obranio penal Danielu Aggeru. Tri minute prije kraja JakobPoulsen je potvrdio pobjedu Danaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci su s tri pogotka Cristiana Ronalda stigli do teške pobjede u Erevanu (3-2) nakon što su Armenci poveli fantastičnim pogotkom Marcosa u 14. minuti iz slobodnog udaraca s 35 metara. Veliki favoriti Portugalci igrali su zadnjih pola sata bez isključenoga Tiaga, a Armenci su uspjeli samo smanjiti 20 minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini vodi Portugal s 12 bodova, Danska ima 10, Albanija 7, a Srbija samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su na gostovanju kod slabašnog debitanta Gibraltara slavili s 7-0, uz "hat-trick" Andrea Schuerrlea i promašeni penal Bastiana Schweinsteigera.

Irska i Škotska su odigrali "miroljubivih" 1-1 u Dublinu, a u ovoj skupini je Poljska s uvjerljivih 4-0 dobila kod kuće Gruziju. Istakao se Robert Lewandowski koji je Gruzijcima zabio tri gola i to u 89., te drugoj i trećoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini Poljska je prva s 14 bodova, Njemačka ima 13, Škotska 11, a Irska devet bodova.

U skupini F Mađari su pogotkom Stiebera sedam minuta prije kraja slavili na gostovanju kod Finske s 1-0. Dvije vodeće momčadi skupine Sjeverna Irska i Rumunjska odigrali su u Belfastu 0-0, dok je Grčka pretpjela još jednu sramotu izgubivši na gostovanju kod Farskih otoka s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini Rumunjska vodi s 14 bodova, Sjeverna Irska je druga s 13, Mađarska ima 11, a Grčka je zadnja sa samo dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo