REORGANIZACIJA "KRALJICE SPORTOVA" / Dijamantna liga mijenja Zlatnu ligu

Image

Od 2010. godine postojat će 12 najjačih mitinga umjesto dosadašnjih šest, s nagradnim fondom od 416,000 dolara po mitingu.

2.3.2009.
13:39
VOYO logo

Svjetska atletska federacija (IAAF) krenula je u reorganizaciju i rekategorizaciju mitinga tijekom sezone. Cilj reorganizacije je, ispričao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack, uključiti što više najvećih zvijezda na što više mitinga. Novi bi sustav krenuo od 2010. godine.

Najveći je novitet Dijamantna liga, skupina od 12 najjačih mitinga. Dijamantna će liga s nagradnim fondom od 416.000$ po svakom od 12 mitinga zamijeniti dosadašnju Zlatnu ligu, natjecanje koje je obuhvaćalo šest najkvalitetnijih miting-natjecanja. Pobjednik/ci na svakome od šest takvih mitinga stjecao je/stjecali su pravo sudjelovati u raspodjeli nagradnog fonda od milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletika bi se novim sustavom natjecanja sasvim približila tenisu. Diack je otkrio da bi se kalendar Top-mitinga u sezoni sveo na 32 natjecanja, te da bi se, kao na teniskom ATP i WTA Touru, bodovao nastup na svakom od 32 mitinga. Atletičar i atletičarka s najviše bodova na kraju godine osvojio bi četverokaratni dijamant vrijeda 80.000$.

Diack je iz IAAF-ova zasjedanja u Bruxellesu potvrdio da su četiri od šest dosadašnjih mitinga Zlatne lige - Bruxelles, Zürich, Oslo i Pariz - potvrđeni u kalendaru Dijamantne lige. Berlin i Rim tek moraju potvrditi nastavak suradnje s IAAF-om na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo