ŽDRIJEB U NYONU / Dinamo protiv bečkog velikana, u Rijeku stiže Stuttgart!

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Modrima će na putu do trećeg uzastopnog plasmana u Ligu prvaka stajati bečka Austria. Momčad iz glavnog austrijskog grada vodi bivši hrvatski reprezentativac i legendarni igrač Osijeka Nenad Bjelica.

9.8.2013.
11:15
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

NYON - Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo će u 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Austrije Beč, a prva utakmica se igra u Maksimiru 20. ili 21. kolovoza, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Beču.

Trener prvaka Austrije je bivši hrvatski reprezentativac NenadBjelica. Momčad vrijedi 21,6 milijuna eura, a nemaju izrazitih zvijezda. Najskuplji igrač je dva milijuna eura vrijedan PhilippHosiner, dok je odmah iza njega bivši stoper Slaven Belupa KajaRogulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanci su loše počeli sezonu u domaćem prvenstvu, a u dvije utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka zabili su samo jedan gol islandskom Hafnafjordoru (1-0, 0-0).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u drugom pretkolu ove sezone izbacio Folu Esch iz Luksemburga, a u trećem moldavski Šherif i tako najmanje osigurao nastup u Europskoj ligi.

Ostali parovi su Steaua - Legia Varšava, Ludogorec - Basel, Šahtar (Karagandi) - Celtic i Maribor - Viktoria Plzen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Uefa

Jedini preostali hrvatski predstavnik u kvalifikacijama za Europsku ligu NK Rijeka dobio je za suparnika u 4. pretkolu njemački Stuttgart, odlučio je ždrijeb koji je održan danas u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Prvu utakmicu će Rijeka, koju je UEFA svrstala u skupinu 4 gdje su bili nenositelji, igrati na Kantridi 22. kolovoza, a sedam dana kasnije gostuje u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su u 3. pretkolu u četvrtak izbacili slovačku Žilinu (2-1, 1-1) i u doigravanju još nisu poraženi. Stuttgart je u trećem pretkolu igrao protiv bugarskog Boteva kojeg su eliminirali zahvaljujući postignutom pogotku u gostima. Naime, u Bugarskoj su u prvoj utakmici odigrali 1-1, a u uzvratu na domaćem terenu 0-0.

____________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA

Oči hrvatske nogometne javnosti od 11.45 sati bit će uperene u Nyon gdje će biti održan ždrijeb za playoff runde Lige prvaka i Europske lige. Među najboljim europskim klubovima svoje su mjesto našli Dinamo i Rijeka, a danas će saznati svoje protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je pobjedom nad Šerifom osigurao europsku jesen, jer ukoliko i ispadne u doigravanju, nastup u skupinama Europske lige mu je zajamčen. No u Maksimiru nitko ne razmišlja o utješnoj nagradi jer iznenađujuća ispadanja nekolicine favoriziranih momčadi osigurala su Modrima status nositelja.

Iz tog razloga Dinamo se u odlučujućoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka ne može susresti s Baselom, Celticom, Steauom i Viktorijom iz Plzena, već će svog protivnika tražiti među sljedećim klubovima: Austria Beč, Legia, Maribor, Ludogorec i ŠahtarKaragandi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je nakon dvije zanimljive utakmice izbacila slovačku Žilinu, a u 13 sati saznat će i protivnika koji joj stoji na putu do europske jeseni.

Za razliku od Dinama, momčad s Kantride u ovoj fazi natjecanja nije nositelj pa će Rijeka u doigravanju imati nešto težeg protivnika. Na Kvarner će tako doći Stuttgart, moskovski Spartak, PAOK, Černomorec ili Betis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos ždrijeba iz Nyona pratite na našem portalu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo