DIVAC U KUĆI SLAVNIH: / Pojavio se u društvu Hrvata i pojasnio svima: 'Rat i mržnja htjeli su nas rastaviti, ali mi smo obitelj'

Image
Foto: Profimedia

U 16 sezona u NBA ligi igrao je za Lakerse, Charlottu i Sacramento

7.9.2019.
15:40
Profimedia
VOYO logo

Legendarni srpski košarkaš VladeDivac postao je član Kuće slavnih. Na ceremoniji u Springfieldu simbolično ga je uveo JerryWest, koji ga je 1989. doveo u LA Lakerse čime je postao jedan od prvih Europljana u NBA ligi. Divac je povodom toga održao dosta emotivan govor u kojem se dotakao i Balkana.

"Mi s Balkana smo kao disfunkcionalna obitelj. Možemo se svađati i pobiti, ali na kraju, mi smo obitelj. Za mene, košarka je uvijek bila ljubav. Usprkos politici, ratu i mržnji kojom su htjeli da nas rasture, nisu uspeli. Nisu znali da je naša ljubav jača od sve mržnje koju nam probali usaditi", rekao je te se zahvalio suigračima i trenerima u svim klubovima, a posebno svojoj supruzi Ani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno od sebičnosti

"Košarka je sve suprotno od sebičnosti, košarka je povezana s davanjem, dijeljenjem, brigom za druge", zaključio je Vlade Divac.

U 16 sezona u NBA ligi igrao je za Lakerse, Charlottu i Sacramento. Karijeru u NBA ligi završio je s preko 13.000 postignutih poena, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divac trenutačno obavlja funkciju generalnog menadžera Sacramenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo