Djevojka od 70 metara: 'Ne znam gdje su mi granice!'

Sandra Perković ove sezone žari i pali u bacanju diska, a ono što je napravila na Kupu Hrvatske u Varaždinu može se nazvati povijesnim rezultatom.

6.6.2011.
11:50
VOYO logo

Ne samo da s lakoćom pobjeđuje bivše europske i svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice, nego su njezini rezultati daleko ispred ostalih. Njezin trener Ivan Ivančić tvrdi da 21-godišnja Zagrepčanka može baciti disk još dalje, preko čarobne granice od 79 metara.

"Sandra može preko 70 metara, u to sam više nego uvjeren", rekao je Ivančić još prošloga ljeto kada je njegova atletičarka osvojila europsko zlato u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tko će biti u pravu ako ne čovjek koji je pozna u dušu. Ipak, Ivančić se ne želi zaletavati s izjavama da će Sandra jednog dana srušiti i svjetski rekord koji iz današnje perspektive zvuči strašno - 76,80 metara.

"Kada su ostvareni rezultati iznad 70 metara, to su ipak bila neka druga vremena", rekla je Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htjela reći to javno, ali nije tajna da krajem devedesetih nije bila tako stroga doping kontrola kao danas. Tako je prvih deset hitaca u povijesti diska ostvareno od 1984. do 1988. godine, a od deset četiri su u vlasništvu atletičarki iz bivše Istočne Njemačke.

"Ne znam koje su moje granice ove sezone, ali znam svoje ciljeve. Jedan je osvojiti zlato na Europskom prvenstvu do 23 godine, a drugi pokušati osvojiti svjetski naslov u Južnoj Koreji", istaknula je Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to kako je počela sezona, jednostavno je teško povjerovati da bi Sandru mogao netko ugroziti i neće biti iznenađenje ako završi sezonu s pobjedama gdje god se pojavila.

Nešto slično je od 2007. do 2008. godine napravila Blanka Vlašić, a onda je taj niz prekinut tamo gdje najviše boli – u finalu Olimpijskih igara u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znala sam da mogu dosta daleko, ali iskreno ni ja nisam očekivala da će biti baš tako daleko. Tehnički sam sve dobro napravila, ali ima još prostora za pomake", zaključila je Sandra.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201103110129006 arti-201105150175006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo