Favoritkinje padaju: Senzacionalna pobjeda mlade Hrvatice

Hrvatska tenisačica Donna Vekić kreirala je apsolutnu senzaciju u Miamiju. Osječanka je slavila protiv favorizirane Ruskinje Svjetlane Kuznjecove, 30. igračice na ljestvici i plasirala se u 3.

20.3.2014.
20:03
VOYO logo

Osječanka je u 2. kolu pobijedila 28. nositeljicu, Kuznjecovu sa 7:6(5), 7:5, u meču koji je trajao jedan sat i 47 minuta.

Naša je 17-godišnjakinja, podsjetimo, prije toga ostvarila dvije pobjede u kvalifikacijama, a potom je u 1. kolu je izbacila Kimiko Date-Krumm. Sljedeća će joj prepreka biti bolja iz ogleda između Čehinje Petre Kvitove i Španjolke Paule Ormaechee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set dvoboja između Vekić i Kuznjecove bio je pun breakova, a naša je tenisačica pri svome vodstvu 5:4 propustila tri set-lopte. Na koncu za to ipak nije kažnjena budući da je bila uspješnija u tie-breaku. U drugom je setu nekadašnja pobjednica US Opena i Roland Garrosa prva oduzela servis suparnici, ali Donna se vratila, a potom u 12. gemu napravila novi break koji joj je ujedno donio i pobjedu.

Spomenimo i da je Marin Čilić saznao suparnika u 2. kolu muškog dijela turnira. Najbolji hrvatski tenisač je bio slobodan na startu, a sada mu slijedi dvoboj protiv Francuza Edouarda Roger-Vasselina koji je bio bolji od Nizozemca Igora Sijslinga s 3:6, 6:3, 7:6(3). Roger-Vasselin je trenutno 43. igrač svijeta, a Čilić ga je pobijedio u jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom dvoboju, prije šest godina na Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo