slaganje momčadi za eurobasket / Draper za RTL: 'Volim Hrvatsku, želim igrati, ali još ne znam hoću li pomoći ovog ljeta'

'Volim Hrvatsku, želim igrati, ali još ne znam hoću li pomoći ovog ljeta' - ekskluzivno za RTL Danas poručio je američki košarkaš Dontaye Draper. Član turskog Efes Pilsena u stalnom je kontaktu s izbornikom Perasovićem, koji slaže momčad za Eurobasket kojem je Hrvatska domaćin u rujnu

2.4.2015.
19:04
VOYO logo

Uvijek dobre volje, ali ovoga puta s jednom velikom dvojbom. Dontaye Draper, hrvatski Amerikanac nema puno vremena. U idućih nekoliko dana izborniku Perasoviću mora reći svoju konačnu odluku.

"Hrvatska je dio mene, doista to osjećam. Proveo sam predivno vrijeme tamo. Volio bih ponovno igrati za Hrvatsku, ali morat ću provjeriti svoje tijelo. Više nisam mlad, imam 31 godinu", rekao je Dontaye Draper, košarkaš Anadolu Efesa.

Draper je u žestokom ritmu trenera Efesa Dušana Ivkovića, a nakon sezone u klubu, čekalo bi ga dugo toplo ljeto pod vodstvom još jednog trenera radnika - izbornika Perasovića.

"Poštujem Hrvatsku, poštujem izbornika i zato ne želim nikoga zavlačiti. Obećao sam da ću ga nazvati za nekoliko dana i tada ću reći svoju konačnu odluku", kazao je Draper.

Na drugoj strani Istanbula, preko mosta na Bosporu, u azijskom dijelu grada marljivo trenira još jedan Hrvat. Za člana Fenerbahčea, Luku Žorića, Hrvatska nikad nije došla u pitanje.

"Reprezentacija je za sve nas tu svetinja, pogotovo ove godine što se igra kod nas kući. Mislim da bi to stvarno trebalo biti dobro. Najbitnije je da svi dočekamo te neke pripreme zdravi i da napravimo napokon to nešto. Svi čekamo to", rekao je Luka Žorić, košarkaš Fenerbahçe Ülkera.

A da to nešto veliko Hrvatska može napraviti, misli i vjerojatno najveći europski trener - Željko Obradović.

"Sigurno da košarkaška reprezentacija Hrvatske ima dosta kvalitete da mogu i oni napraviti rezultat. Ja sam s dosta igrača radio, znam da mogu igrati dobro, vjerojatno je samo stvar da se dobro poslože kockice kao što se to posložilo prošle godine Srbiji", izjasnio se Željko Obradović, trener Fenerbahçe Ülkera.

A te kockice slaže izbornik Velimir Perasović. Hoće li Dontaye Draper biti jedna od njih, znat će se za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo