SREĆI NEMA KRAJA / Navijači oduševljeni skupinom koju su Vatreni dobili u kvalifikacijama za Euro: 'Pa ovo bi i Hajduk glatko prošao...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Protivnici Hrvatske u ždrijebu za Europsko prvenstvo 2024. godine bit će reprezentacije Walesa, Armenije,Turske i Latvije

9.10.2022.
14:15
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 sa reprezentacijama Walesa, Armenije,Turske i Latvije,  odlučio je ždrijeb u Frankfurtu,

Image
GOTOVO PA IDEALNO /

Za Vatrene ovo djeluje kao plitak potok: Hrvatska će Euro 2024. tražiti preko Walesa, Armenije, Turske i Latvije

Image
GOTOVO PA IDEALNO /

Za Vatrene ovo djeluje kao plitak potok: Hrvatska će Euro 2024. tražiti preko Walesa, Armenije, Turske i Latvije

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je jedan od nositelja u ždrijebu, a "Vatreni" će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine i dobila jednu od lakših skupina koje je mogla dobiti te se plasman na Euro čini kao lako izvediv zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu navijači

To da je ždrijeb pomazio Vatrene smatraju i brojni navijači na društvenim mrežama, a mi prenosimo neke komentare ispod objave Net.hr-a o ždrijebu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moglo je i teže, a moglo je i lakše. Ovo je optimalno", "Plitak potok, samo pametno", Ma više nego zadovoljni: slavlje će trajati od danas pa do završetka Eura!", "Ne može bolje, laganica" i "Odlično!" neki su od komentara oduševljenih navijača, a jedna se osoba našalila:

"Ovu grupu bi i Hajduk glatko prešao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice od ožujka do studenoga 2023.

U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za EURO, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala.  Rusija zbog suspenzije neće sudjelovati u kvalifikacijama.

Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama bit će raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina - sedam skupina s po pet momčadi i tri skupine s po šest momčadi. Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih izravno će se kvalificirati na završni turnir. Tri preostala mjesta popunit će timovi koji se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenog 2023. godine.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo