Namještali utakmice / Fenerbahče izbačen iz Europe

Image
Foto: AP Images

Turski nogometni velikan Fenerbahče na dvije godine je izbačen iz Europe zbog sudjelovanja u namještanju utakmica u sezoni 2011/2012. objavio je Sportski arbitražni sud (CAS) U Laussani.

28.8.2013.
14:56
AP Images
VOYO logo

CAS je odbio žalbu turskog kluba na dvogodišnju suspenziju Uefe koja je Feneru dok je trajao postupak u Laussani dozvolila natjecanje u kvalifikacijama Lige prvaka. Istanbulski klub je ispao od Arsenala, no sada neće imati pravo nastupa niti u Europskoj ligi.

CAS je potvrdio kako je Fenerbahče sudjelovao u namještanju rezultata u sezoni 2010/11. što mu je pomoglo da te sezone osvojio naslov turskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CAS je odbio i žalbu ukrajinskog Metalista iz Harkova umjesto kojeg je u ždrijeb uvršten PAOK. Grci su u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka ispali od Schalkea, pa će sezonu nastaviti u Europskoj ligi. Uefa još nije objavila tko će zauzeti mjesto Fenerbahčea u EL.

Arbitražni sud na svom dnevnom redu ima i žalbu Bešiktaša kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Uefa je Bešiktaš također suspendirala zbog namještanja, nakon čega se klub žalio CAS-u. O ovom slučaju sud će raspravljati 30. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo