najbolja skijašica svijeta / Fenninger osvojila Svjetski kup tri utrke prije kraja

Image
Foto: AP Images

Fenninger je današnjim šestim mjesto pretekla Nijemicu za 11 bodova u ukupnom poretku, te će po prvi puta u karijeri osvojiti veliki Kristalni globus za najbolju skijašicu svijeta.

12.3.2014.
19:07
AP Images
VOYO logo

Austrijska skijašica AnnaFenninger ukupna je pobjednica Svjetskog kupa nakon što je objavljeno da zbog ozljeda zadobivenih prilikom pasda na današnjem spustu Nijemica MariaHoefl-Riesch neće sudjelocvati na preostale tri utrke završnice Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu.

Fenninger je današnjim šestim mjesto pretekla Nijemicu za 11 bodova u ukupnom poretku, te će po prvi puta u karijeri osvojiti veliki Kristalni globus za najbolju skijašicu svijeta. Hoefl-Riesch je, unatoč padu, osvojila je mali Kristalni globus u spustu, no sigurno joj nije bilo do slavlja jer je helikopterom prebačena u bolnicu. Iako još nema dijagnoze, iz njemačkog stožera tvrde da je Maria iščašila rame i vjerojatno slomila rebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči današnjeg spusta imala je 29 bodova prednosti u odnosu na Fenninger, koja je postala prva Austrijanka pobjednica Svjetskog kupa nakon 2007. i NicoleHosp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo