URUGVAJAC I NIJEMAC / Forlan i Mueller najbolji igrači

Image

Urugvajac Forlan je svoju zemlju doveo do polufinala, a postigao je ukupno pet pogodaka. Nijemac Mueller odlazi s također pet pogodaka.

12.7.2010.
6:27
VOYO logo

JOHANNESBURG - Urugvajski reprezentativac Diego Forlan izabran je za najboljega igrača Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Južnoj Africi, objavila je FIFA.

Forlan je od svih novinara dobio 23.4 posto glasova, ispred Nizozemca Wesleya Sneijdera (21.8%) i Španjolca Davida Ville (16,9%). Urugvaj je zahvaljujući ponajprije Forlanu došao do polufinala SP-a, a napadač Atletico Madrida prvi je Urugvajac s tom "Zlatnom loptom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je na prvenstvu postigao pet zgoditaka i podijelio je i naslov najboljega strijelca zajedno s Nijemcem Thomasom Muellerom, Villom i Sneijderom.

Na prošlom prvenstvu je za najboljega igrača izabran Zinedine Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački reprezentativac Thomas Müller (20) proglašen je pak za najboljeg mladoga igrača Nogometnoga prvenstva u Južnoj Africi.

FIFA je očekivano izabrala Müllera u konkurenciji Ganca Andrea Ayewa i Meksikanca Giovannia dos Santosa. Igrač Bayerna odlazi iz Južne Afrike i s titulom najboljega strijelca jer je postigao pet zgoditaka i imao tri dodavanja za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prošlom prvenstvu je za najboljega mladoga igrača također izabran Nijemac - Lukas Podolski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo