nema više nurburgringa / Formula 1 se zauvijek mijenja: Velika Nagrada Njemačke ispala iz kalendara

Image
Foto: AP Images

Nurburgring i Hockenheim se posljednjih godina izmjenjuju kao domaćini, a 2015. prvi put se dogodilo da Njemačka nema utrku u kalendaru

30.11.2016.
20:08
AP Images
VOYO logo

Velika Nagrada Njemačke ispala je iz kalendara svjetskog prvenstva formule 1 za iduću godinu, objavila je Međunarodna automobilistička federacija (FIA).

Utrka u Njemačkoj otpala je zbog financijskih problema vlasnika staze u Nurburgringu, a Hockenheim, koji je ove godine ugostio najbolje pilote svijeta, nije bio spreman dvije godine uzastopce podnijeti teret organizacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nurburgring i Hockenheim se posljednjih godina izmjenjuju kao domaćini, a 2015. prvi put se dogodilo da Njemačka nema utrku u kalendaru. Vlasnik komercijalnih prava utrka Bernie Ecclestone tada se nije uspio dogovoriti s organizatorima oko financijskih uvjeta i te godine se prvi put nakon 1955. godine dogodilo da Njemačka nema utrku.

Zanimljivo, ljubitelji Formule 1 iduće godine u Njemačkoj neće moći gledati 'oktanski cirkus premda iz te zemlje dolazi aktualni svjetski prvak Nico Rosberg, te prvak u poretku konstruktora Mercedes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do promjene je došlo u terminu utrke u Bakuu koja je ove godine održana 19. lipnja. Novi termin je 25. lipnja kako bi se izbjeglo preklapanje s automobilističkom utrkom 24 sata Le Mansa.

U kalendaru je 20 utrka, jedna manje u odnosu na ovu godinu. Sezona već tradicionalno počinje 26. ožujka u Melbourneu, a završava 26. studenog u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo