sastao se s balićem / Gobac: 'Mlađi su kandidati prioritet za izborničku klupu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac prokomentirao je postavljanje Ivana Balića na mjesto koordinatora muške rukometne reprezentacije, istaknuvši kako se u rad uvodi nova politika, prema kojoj će prednost u utrci za novog izbornika imati mlađi kandidati

11.2.2015.
16:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac prokomentirao je jučerašnju informaciju kako se bivši reprezentativac Ivano Balić od 1. srpnja uključuje u rad reprezentacije, na mjestu sportskog koordinatora.

"Da, još jednom mogu potvrditi da smo definirali rok. Balić nam se priključuje od početka srpnja, a s nama će biti dva olimpijska ciklusa, što je najmanje osam godina. Bit će koordinator za muški rukomet i koordinirati će struku svih muških selekcija", započeo je Gobac.

U razgovoru je otkrio i planove vezane uz izborničku klupu, spomenuvši kako je cijela stvar sa Serdarušićem kao novim izbornikom reprezentacije prenapuhana.

"Jučer smo puno o tome razgovarali, Ivano je također već imao svoje prijedloge. On predlaže da na mjesto izbornika postavimo nekog mlađeg, Pero Metličić je već neupitan kandidat za pomoćnog trenera u početnom periodu, a kasnije bi trebao nastaviti s radom kao glavni izbornik. Sada tražimo neku mlađu osobu i u tom smjeru ćemo se kretati. Ništa još nije definitivno, no za desetak dana ćemo sve staviti na papir", otkrio je.

Gobac je naglasio kako Savez kreće s novom politikom, prema kojoj svi kandidati koji su ozbiljni i samostalni u ovom trenutku ne dolaze u obzir.

"Krećemo s novim smjernicama, u prvom će planu biti timski rad, a u to će se sjajno uklopiti neki mlađi trener", rekao je Gobac, natuknuvši time kako Serdarušić u principu otpada kao mogućnost za izbornika, no ipak ga nije otpisao.

"Svi su kandidati i dalje u krugu, sve će ovisiti o novom konceptu, no mislim da smo sada ipak nešto dalje od tog odabira", rekao je Gobac.

Na pitanje o konkretnim dojmovima na Balićeve rane prijedloge, dopredsjednik je imao samo riječi hvale.

"Svi smo u Savezu pozitivno iznenađeni s načinom na koji Ivano razmišlja. On je bio velika zvijezda i kada ga imenujemo, normalno da ćemo ga i poslušati. Ivano će izbornika predložiti meni, a ja ću ga predložiti upravnom odboru", objasnio je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo