GOLIJADA U LJUBLJANI: / Pogledajte kako su Wilshere i Rooney slomili žilave Slovence

Image
Foto: AFP

Engleski nogometaši nastavili su sjajan niz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U šestom nastupu u skupini E upisali su i šestu pobjedu: u Ljubljani su bili bolji od Slovenije s 3:2.

14.6.2015.
20:56
AFP
VOYO logo

Imali su Slovenci priliku srušiti favoriziranog suparnika. Vodili su od 37. minute kada je stadion Stožice u trans bacio Milivoje Novakovič. U drugom je poluvremenu na scenu stupio Jack Wilshere i s dva pogotka, u 57. i 73. minuti, prebacio prednost na stranu Gordog Albiona.

Rooney korak do rekorda

Ni tu, međutim, nije bio kraj. Nejc Pečnik je u 84. minuti izjednačio na 2:2 i činilo se da će momčad Srečka Kataneca uspjeti ugrabiti bod i zaustaviti pobjednički niz Engleza. No, samo dvije minute kasnije ukazao se dotad neuvjerljivi kapetan Wayne Rooney i donio gostima pobjedu 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadaču Manchester Uniteda je to 48. pogodak u dresu nacionalne momčadi čime se izjednačio s Garyjem Linekerom. Ispred njega je još samo legendarni Bobby Charlton s pogotkom više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanci pokorili Moskvu

Engleska na čelu skupine ima maksimalnih 18 bodova i na milimetar je od plasmana na EP. Slovenci su na drugom mjestu s devet bodova, koliko ima i Švicarska uz utakmicu manje.

U skupini G Austrija je ostvarila još jednu veliku pobjedu: usred Moskve je svladala Rusiju s 1:0 golom Marca Janka. Austrijanci su uvjerljivo vodeći u skupini sa 16 bodova i, kao i Englezi, samo ih čudo može izbaciti s Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo