GOROPADNI CRVENI VRAGOVI: / Belgija u 20 minuta potopila Irsku, Lukaku zabio dvaput i u suzama slavio s bratom

Image

Belgija je konačno proigrala, u 2. kolu skupine E, momčad Marca Wilmotsa uvjerljivo je, s 3:0 naidgrala Irsku i ostala u igri za osminu finala.

18.6.2016.
14:38
VOYO logo

Nakon loše igre i iznenađujućeg poraza od Talijana (0:2) na startu Eura, "crveni vragovi" su se iskupili svojim navijačima uvjerljivom pobjedom na Irskom. Od samog početka Belgijci su krenuli po pobjedu, a ona je došla tek u drugom dijelu, kada su Irci primili sva tri gola.

Belgija sa Švedskom za osminu finala

Junak dvoboja bio je Lukaku s dva gola, a preostali je zabio Witsel u akciji s čak 28 dodavanja. Upravo su ta dva igrača bila pod najvećim udarom kritičara nakon poraza od Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku je emotivno proslavio golove, potrčao je u suzama u zagrljaj bratu Jordanu, također belgijskom reprezentativcu koji je bio pričuva u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku je postao prvi belgijski nogometaš s dva pogotka na utakmici nakon svog sadašnjeg izbornika Marca Wilmotsa, koji je bio dvostruki strijelac 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijanci, koji mnogi smatraju favoritom za naslov, u 3. kolu igraju sa Šveđanima za prolaz u osminu finala, dovoljan im je remi, dok se Irci moraju nadati čudu protiv Italije, koja je s dvije pobjede već prošla dalje. Belgijanci sada imaju tri boda, a Irci i Šveđani po jedan.

Pobjednik odlučen u 2. poluvremenu

U prvom dijelu je Belgija dominirala, ali su se Irci znalački branili, pa je prvih 45 minuta okončano bez golova i skoro bez šansi. No, domah na početku drugog dijela, u 48. minuti, Belgijanci su poveli pogotkom Romelua Lukakua. De Bruyne je prošao po desnoj strani i pravovremeno pronašao svog napadača Lukakua, koji je s ruba kaznenog prostora naciljao sami desni kut irskih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hazard asistirao Lukakuu

Irci su krenuli po izjednačenje, ali su ubrzo primili i drugi gol u 61. minuti. Na ubačaj Meuniera opet s desne strane natrčao je Witsel i glavom neobranjivo poslao loptu u mrežu. U 70. minuti Lukaku je postigao drugi gol na utakmici, sve je odradio Hazard, koji je "servirao" loptu napadaču Evertona kome doista nije bilo teško svladati vratara Randolpha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BELGIJA - IRSKA 3:0

Strijelci: 1-0 Lukaku (48), 2-0 Witsel (61), 3-0 Lukaku (70)

Pred 40.000 gledatelja na Stade de Bordeauxu sudio je Cuneyt Cakir iz Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BELGIJA: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembélé (Nainggolan, 57) - Carrasco (Mertens, 63), De Bruyne, Hazard - Lukaku (Benteke, 82)

IRSKA: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Ward - Hendrick , J. McCarthy (McClean, 62), Whelan, Brady - Hoolahan (McGeady, 72)- Long (Keane, 79)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90+3 - Kraj utakmice, pobjeda Belgije 3:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - S tribina Stade de Bordeauxa čuje se pjesma belgijskih navijača. Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

82' - Christian Benteke zamijenio je dvostrukog strijelaca Romelua Lukakua

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - U igru je umjesto Shanea Longa ušao legendarni irski napadač, 35-godišnji Robbie Keane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - GOOOL! Irska je potopljena, Lukaku je zabio drugi gol na utakmici. Nije mu bilo teško zatresti mrežu nakon što ga je sjajno proigrao, probivši se po desnoj strani Eden Hazard

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Izmjena u Irskoj, McClean mijenja McCarthyja, u Belgiji Mertens ulazi umjesto Carrasca.

61' - GOOOOL! Belgija vodi 2:0. Witsel je sjajno skočio nakon ubačaja Meuniera s desne strane i glavom matirao irskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Dembele je izašao zbog ozljede gležnja, Wilmots je uveo Nainggolana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Tražili su Irci igranje rukom Witsela, ali sudac Çakir nije ništa dosudio, jer je po njegovor procjeni, ruka bila u "prirodnom položaju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48 ' - GOOOL! Lukaku! Belgija vodi 1:0. Sjajno je povukao loptu De Bruyne, dodao u polukontri za Lukakua koji je preciznim udarcem pogodio mrežu Randolpha. Bio je to njegov prvi gol nakon 11 utakmica posta, za klub i reprezentaciju u ukupno 99 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je 2. poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena

45' - Belgijci su veći dio prvog poluvremena proveli u irskom 16-ercu, ali nisu uspjeli zabiti gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Dobar pokušaj glavom nakon kornera, ali je Hoolahan izbacio glavom s gol crte. Žuti karton za HEndricka, koji je ubacio loptu na teren, dok je već druga bila u igri.

30' - Prošlo je pola sata igre, u međuvremenu smo vidjeli i jedan dobar prizemni šut De Bruynea. Belgija se uistinu trudi ispraviti loš dojam iz prve utakmice protiv Talijana, nedostaju im samo pogoci.

24' - Carrasco je zatresao irsku mrežu, ali je taj pogodak, opravdano, poništen zbog zaleđa.

22' - Irska je krenula u kontru, a onda je Alderweireld čisto, u poziciji koja je mirisala na pogodak, oduzeo loptu Hoolahanu, strijelcu gola za Irsku protiv Švedske u 1. kolu.

21' - Kakva prilika za Belgiju, imao je Hazard "zicer", lijepo mu se vratila lopta na udarac s ruba 16-erca, ali je silovito gađao iznad gola

16' - Poslao je De Bruyne iz slobodnog udarca s lijeve strane vrlo neugodnu loptu u 16-erac Iraca, ali prošla je pored desne vratnice.

13' - Okrznuo je Alderweireld loptu glavom koja je proša pored desne vratnice

10' - Riskantnu loptu poslao je Dembele prema Courtoisu, ali ju je belgijski vratar uspio izbiti prije nego što je do nje stigao irski napadač.

5' - Belgija je autoritativno počela utakmicu, Carrasco je udarcem s desne strane iskušao spremnost irskog vratara Randolpha. Zanimljivo, koliko god ih smatrali favoritima, Belgijci su izgubili posljednjih pet od šest utakmica na Euru.

1' - Počela je utakmica.

14:58 - Odsvirane su himne na Stade de Bordeauxu.

14:45 - E, ovo se zove pravo navijačko odijelo:

14:30 - Glavni sudac na današnjoj utakmici bit će Turčin Cüneyt Çakır. Pomoćni suci bit će Bahattin Duran i Tarik Ongun.

14:00 - Objavljeni su sastavi obje reprezentacije, u momčadi Marca Wilmotsa nema Radje Nainggolana već je u prvih 11 Moussa Dembele, a Carrasco je zamijenio Fellainija.

Ove se dvije reprezentacije nikada nisu međusobno ogledale na velikim natjecanjima, ali u sedam susreta, Irska ni jednom nije uspjela pobijediti "crvene vragove" koji su slavili dvaput, a pet puta bilo je neodlučeno. Belgija je pod velikim pritiskom, jer na ovom natjecanju još nije osvojila ni bod. Wilmotsova momčad izgubila je protiv Italije 0:2, a Irska remizirala sa Šveđanima 1:1. Bili su Irci bolji u tom susretu, ali su ispustili pobjedu nesretnim autogolom

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo