ostali na vrhu skupine / Gračan startao porazom: Švicarska ipak prejaka

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Pred 2000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pobjedu su Švicarcima donijeli Michael Frey i Darko Jevtić, dok je u 80. minuti Marcelo Brozović promašio kazneni udarac za Hrvatsku.

14.11.2013.
20:58
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine poražena je u dvoboju 5. kola kvalifikacija za EURO u Puli protiv Švicarske s 0-2 (0-1), ali je ostala na prvom mjestu skupine.

Pred 2000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pobjedu su Švicarcima donijeli MichaelFrey (19) i DarkoJevtić (47), dok je u 80. minuti MarceloBrozović promašio kazneni udarac za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 vrsta je doživjela prvi poraz u petom nastupu u kvalifikacijama, a bila je to i prva utakmica na klupi novoga izbornika NenadaGračana, koji je naslijedio NikuKovača, tijekom čijeg je mandata ova selekcija nanizala četiri pobjede, uz gol-razliku 13-0.

U 19. minuti nakon udarca s kuta Frey je zabiop posve neometan, a bio je to prvi pogodak kojeg je Hrvatska primila u ovim kvalifikacijama, dok se u toj akciji ozlijedio i vratar Dinama OliverZelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 47. minuti Jevtić je iskoristio veliki nesporazum vratara MatejaDelača i Gorupeca i lako postigao drugi zgoditak za Švicarsku. Najveću priliku za hrvatsku vrstu propustio je Brozović u 80. minuti, no njegov udarac s bijele točke zaustavlja odlični gostujući vratar Mvogo. Inače, u prvoj utakmici ovih suparnika u Luganu Hrvatska je slavila s 2-0.

Na ljestvici vodi Hrvatska s 12 bodova iz pet susreta, Švicarska je druga s 9 bodova iz četiri susreta, a potom slijede Ukrajina i Latvija s po 3 boda. Hrvatska U-21 u Puli igra još jedan kvalifikacijski dvoboj, za pet dana, 19. studenoga, protiv Latvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo