VRATIO SE ISKUSNI LISAC / Hajduk kao Athletic Bilbao

Novi sportski direktor Hajduka Sergije Krešić smatra da se splitski klub treba ugledati na Athletic Bilbao: 'To je klub koji 100 godina nije ispao iz prve lige i u 'bazenu' od svega 2,5 do 3 milijuna stanovnika stvara igrače, pretvara ih u prvotimce, a one najbolje prodaje istodbno ostvarujući i sportske uspjehe'.

7.8.2012.
15:13
VOYO logo

Predsjednik Hajduka Marin Brbić je na predstavljanju za Sergija Krešića rekao da je eminentan stručnjak kakav je potreban Hajduku, dok je novi sportski direktor najavio da će se zauzimati za stvaranje organiziranog i discipliniranog kluba koji zna što hoće.

"Izabrali smo Krešića za sportskog direktora jer je on ugledan stručnjak, ali i hajdukovac", istaknuo Brbić izrazivši nadu da će Krešić u Hajduku ostati što je moguće duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešić je kazao kako je dužnost sportskog direktora prihvatio na poziv predsjednika kluba Brbića koji mu je ponudio program razvoja Hajduka.

"U tom programu sam vidio sebe i mogućnost da pomognem Hajduku", rekao je Krešić. Pri tomu je podsjetio kako je jednoj od najjačih nogometnih liga na svijetu u Španjolskoj proveo 25 godina i ondje potpisao 20 profesionalnih ugovora te stekao golemo iskustvo.

"To iskustvo sada mogu prenijeti na Hajduk i pomoći klubu, a to želim učiniti sa velikim optimizmom", kazao je Krešić. Naglasio je kako se zauzima za stvaranje Hajduka kao organiziranog kluba koji zna što hoće, te da je to naporan proces koji zahtijeva disciplinu.

"Moj prioritet je rad s prvom momčadi i stavljanje svojih sposobnosti u svrhu pomaganja treneru Miši Krstičeviću da ga oslobodim bilo kakvih problema. Ali, moj zadatak je da obratim pažnju i na razvoj omladinske škole", rekao je Krešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da u Hajduku ima talenata, ali nedostaje izvrstan rad s njima kako bi ih se diglo na "novu dimenziju". Istaknuo je da je strahovito važan rad u omladinskoj školi, jer, kako je rekao, ono što propustimo sada imat će negativne posljedice kroz nekoliko godina.

Prema njegovim riječima, Hajduk treba skratiti čekanje da se s talentiranim igračima iz omladinskog pogona ostvare veliki rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk se treba ugledati na španjolski Athletico Bilbao, klub koji 100 godina nije ispao iz prve lige i u 'bazenu' od svega dva i pol do tri milijuna stanovnika stvara igrače, pretvara ih u prvotimce, a one najbolje prodaje ostvarujući istodobno i sportske uspjehe nerijetko se plasirajući u europska klupska natjecanja", istaknuo je Krešić.

Naglasio je kako će kao sportski direktor Hajduka raditi upravo ono što najviše voli  - biti blizu kreiranja klupske politike i tražiti profil igrača koji trebaju Hajduku.

Odgovarajući na pitanje je klub bio zadovoljan dosadašnjim v.d. sporskog direktora Milom Nižetićem, predsjednik kluba Brbić je rekao da je bio zadovoljan s Nižetićem, ali da klub traži više, te da će se za Nižetića pronaći novi posao u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na neizmirena dugovanja Hajduka nogometnom klubu Šibenik zbog "slučaja Rukavina", koja prijete suspenzijom Hajduka u Prvoj HNL, Brbić je kazao kako splitski klub ima novaca za to.

"Mi očekujemo od Porezne uprave da nam kaže na koji račun i kako možemo uplatiti novac", rekao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo