Vlašić oborio rekord / Hajdukovci s dva pogotka prednosti čekaju uzvrat na Poljudu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u Irskoj pobijedili Dundalk 2-0 i praktički već nakon prve utakmice osigurali nastavak natjecanja u najmasovnijem europskom kupu.

17.7.2014.
22:42
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je u prvom susretu drugog pretkola Europske lige ostvario lijepu prednost za uzvrat na Poljudu. Golove za Hajduk zabili su Mijo Caktaš (9) i Nikola Vlašić (73). Mlađi brat hrvatske atletičarke Blanke Vlašić nastupom u Irskoj postao je najmlađi Hajdukov eurodebitant u povijesti, a debi je okrunio golom. Vlašić je nastupio sa 16 godina i devet mjeseci čime je prestigao Marija Tičinovića koji je do sada držao rekord kao dva mjeseca stariji.

Hajduk nije mogao poželjeti bolji početak utakmice. Nakon lijepe akcije Vršajević je ubacio u kazneni prostor, a Caktaš je iz blizine glavom pogodio za rano vodstvo. Domaćin je u 14. minuti opasno zaprijetio, no Stipica je obranio Hobanov udarac. Najbolji strijelac vodeće momčadi irskog prvenstva najbliže golu je bio u 23. minuti, no njegov udarac završio je na vratnici. U 29. minuti dolazi do dvojbene situacije u kaznenom prostoru domaćeg sastava, Vršajević je pao nakon jednog dueal, no austrijski sudac Hameter je samo odmahnuo rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je i na otvaranju drugog dijela imao odličnu priliku, no Gotal je loše pucao. Uslijedile su minute tijekom kojih je domaćin bio bolji, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Vlašić u 75. minuti. Nakon lijepe akcije Caktaša i Kouassija koji je ubacio loptu na drugu vratnicu, Vlašić je s desetak metara iz prve zakucao u irsku mrežu. Dundalk se do kraja nije predavao i pokušao je barem ublažiti poraz, no obrana 'Bilih' je izdržala sve napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo