'zmajevi' bez izbornika / Halilhodžić odbio klupu BiH, Prosinečki zainteresiran

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Smjena Safeta Sušića s mjesta izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i potraga za njegovim nasljednikom teme su koje su u utorak u medijima u BiH potisnule gotovo sve druge političke, gospodarske i socijalne probleme.

18.11.2014.
11:22
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Jednoglasna odluka o smjeni Safeta Sušića što ju je u ponedjeljak ekspresno donio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH nikoga nije iznenadila nakon teškog 0-3 poraza i iznimno loše igre reprezentativaca u utakmici s Izraelom odigranoj u nedjelju u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Odluka je jednoglasna. Zahvaljujemo Sušiću na dosadašnjoj korektnoj suradnji i ostvarenim rezultatima", rekao je suho glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković nakon sjednice Izvršnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izbornika kojega se obasipalo hvalospjevima nakon izborenog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu Sušić je sada dospio u medijsko blato po kojemu ga vuku novinari i navijači nezadovoljni nizom slabih igara i nemotiviranim nastupima nogometaša.

"Sušić otjeran", poručuje tako bez imalo milosti Dnevni avaz na svojoj naslovnici dok Oslobođenje nešto odmjerenije konstatira kako je donesena jednoglasna odluka o izbornikovoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Sušić nije čekao ishod glasovanja članova IO NS BiH, a odluku je dočekao u svom sarajevskom stanu. Nakon toga lokalnim je medijima pojasnio kako nije želio sam podnijeti ostavku iako osjeća odgovornost za loše nastupe reprezentacije jer drži kako i dalje postoje izgledi da se BiH plasira na EURO 2016.

"Osvojimo li 16 bodova od mogućih 18 idemo na EP. To izgleda teško, ali u načelu neće biti", kazao je Sušić kako ga citira Oslobođenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On zapravo računa na to da BiH bez problema u nastavku kvalifikacija može svladati Andoru i Cipar, ali i Wales i Izrael jer te utakmice igra na domaćem terenu. Nada se uz to i iznenađenju na planiranom gostovanju u Belgiji.

"Nadam se da se neće pogriješiti u izboru mog nasljednika jer još možemo na EP", zaključio je smijenjeni izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što napusti Sarajevo i vrati se u Francusku gdje mu živi obitelj dosadašnji izbornik treba riješiti i pitanje otpremnine na koju po ugovoru ima pravo, a može na miru razmisliti i o nekoj od ponuda poput preuzimanja reprezentacije Azarbajdžana.

A tko će naslijediti Sušića na klupi BiH pitanje je koje je tek otvoreno. Izvjesno je tek da ubrzo slijede pregovori s kandidatima uz očekivanje da bi novi izbornik trebao biti imenovan do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji uveliko licitiraju imenima potencijalnih kandidata. Dvojica koji uživaju najveće povjerenje javnosti, obojica nekadašnji nogometaši mostarskog Veleža - Vahid Halilhodžić i Duško Bajević za sada su otklonili mogućnost da preuzmu vođenje reprezentacije BiH pravdajući se već preuzetim obvezama.

Nešto manje ugleda uživaju Blaž Slišković i Faruk Hadžibegić no spominju se i imena Mehdmeda Baždarevića i Amara Osima. Iznenana se meu kandidatima našao i Robert Prosinečki koji je potvrdio kako je načelno zainteresiran za posao u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvoren sam za razgovore s čelnicima NS BiH", kazao je Prosinečki Avazu dodajući kako BiH ima potencijal i ne treba odustati od nastojanja da izbori plasmana na EP u Francuskoj.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo