Fantastican uspjeh: Vec prvog dana Hrvatskoj tri medalje

Vec prvog dana natjecanja Hrvatska je osigurala tri medalje i tri polufinala na Europskom seniorskom taekwondo prvenstvu koje se odrzava u Azerbajdzanu u Bakuu.

1.5.2014.
14:28
VOYO logo

Europska i svjetska viceprvakinja Marina Sumic iz Metalca osvojila je svoje trece odlicje na najvecim smotrama pobjedama protiv Britanke Booth Rachelle 8:2 i Bjeloruskinje Viktorye Belanouskaye. Dramaticno je bilo u cetvrtfinalu u kojem je rezultat bio 6:6 da bi Sumic u posljednjoj sekundi pogodila u oklop protivnicu i osigurala trece odlicje i trece polufinale prvog dana turnira.

Mlada Mateja Kunovic je turnir otvorila slavljem protiv Srpkinje Jovane Petrovic 11:2 da bi u cetvrtfinalu kategorije do 46 kilograma svladala prvu favoritkinju prvenstva, Njemicu Suemeyye Manz koja ima nekoliko svjetskih i europskih medalja u karijeri. Mlada Karlovcanka iz Banije Pandas je slavila rezultatom 7:5 i to joj je drugo odlicje nakon bronce na svjetskom juniorskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jastrebov Golec je Hrvatskoj donio i prvu musku medalju. U prvom kolu teske kategorije pobijedio je domaceg borca Jeyhuna Hasanlija 9:5, u osmin i finala je srusio drugog nositelja i jednog od najvecih favorita, Slovenca Ivana Trajkovica sa 6:4 da bi u dramaticnoj borbi protiv Srbina stigao do bronce. Relja Prosenica iz Srbije je bodovno vodio 10:7, ali je pri tome zaradio cak deset opomena zbog padanja na pod ili izlaska izvan tatamija sto je znacila i automatska diskvalifikacija reprezentativca Srbije. Mec je inace bio u egalu 6:6 kada je Prosenica dobio devetu opomenu sto je Golecu minutu i pol prije kraja borbe bio jasan povod da krene na sve ili nista i pokusa Prosenicu srusiti na pod ili izbaciti izvan tatamija.

Piero Maric iz Splitskog Marjana je u kategoriji do 54 kilograma u prvom kolu slavio protiv Domenica Gemme rezultatom 8:5 da bi u drugom kolu izgubio od petog nositelja, Grka Georgiosa Simitsisa 7:5. Maric je u dramaticnoj borbi vodio 5:3 deset sekundi prije kraja no Grk je uspio izvuci udarac u glavu i to je bio kraj prvog seniorskog prvenstva Europe za mladog Marica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo