'Hrvatska se ne treba baviti Srbijom nego sobom!'

Mladost i nakon EP-a u Eindhovenu ima u sastavu jednog europskog prvaka. Samo to više nije Josip Pavić, nego Vanja Udovičić, koji je predvodio vaterpoliste Srbije u osvajanju europskog zlata.

7.2.2012.
12:24
VOYO logo

"Taj dan kad smo igrali finale u Eindhovenu bio je velik za srpski sport. Dokazali smo da je mala Srbija u sportu jako velika. Tri finala u jednom danu, dva zlata i jedno srebro, to je malo tko postigao u povijesti. Na dočeku u Beogradu nas i rukometaše došlo je pozdraviti 20.000 ljudi iako je temperatura bila minus deset. Doček kakav zaslužuju šampioni. To je kao da vam ljeti dođe 100.000", nije skrivao oduševljenje Vanja Udovičić. Navodno će svaki igrač reprezentacije Srbije dobiti novčanu nagradu u iznosu od 38.000 eura? "Od države ćemo dobiti po 20.000, to je sigurno, a Savez je obećao još po 18.000. Kroz te nagrade i kroz priznanja nakon svršetka karijere, Srbija pokazuje kako poštuje sportaše. Vlada je tim potezom nagradila naš veliki trud jer mi sportaši smo u ovom trenutku najbolji ambasadori Srbije." Jeste li pustili Crnoj Gori? "Mislim da je suludo tražiti pogrešku u drugima. Treba se okrenuti sebi. Crna Gora je bila motiviranija u tom susretu, ali je i inače odigrala odličan turnir. Ja, kad izgubim, prvo gledam svoje, a potom tuđe pogreške. I Hrvatska se ne treba baviti Srbijom nego sobom, treba pogledati svoje igre, statistiku, pa neka onda priča o drugima."

Bilo je komentara u javnosti kako u Mladosti ne grizete kao u reprezentaciji? "Poštujem svačiji komentar, ali komentiranje gluposti je još veća gluposti. Smatram da u svakoj utakmici dajem svoj maksimum i mislim da su moje igre i rezultati koje smo postigli u Mladosti dokaz svega toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo