Hrvatski desničari traže zabranu ulaska za Mihu

„Izbornik Mihajlović je naoružavao srpske teroriste”

20.3.2013.
14:59
VOYO logo

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević zatražila je da se Siniši Mihajloviću zabrani ulazak u Hrvatsku, zbog izjava koje je srpski selektor dao italijanskom listu "Gazeta delo Sport".

U toj stranci tvrde da je Mihajlović u pomenutom intervjuu priznao više krivičnih dela, počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske za vreme "Domovinskog rata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Konkretno, kaznena dela se priznaju navodom: Tokom rata kupovao sam za svoje sunarodnike oružje, ali i lekove, odeću i hranu". Navedene reči su čisto priznanje počinjenja krivičnih dela navedenih u Krivičnom zakonu, poglavlje 32. (Kaznena dela protiv Republike Hrvatske), čl. 340 i 344, a konkretno se radi o kaznenim delima veleizdaje i pomaganja neprijatelju, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru - kaže se u saopštenju ove stranke.

Mihajlović je u pomenutom intervjuu još jednom govorio od ratnim godinama i svom prijateljstvu sa Arkanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Svi ratovi su grozni, ali građanski rat, kao što je bio kod nas je najgori. Ubijali su se ljudi koji su odrasli zajedno, gledao sam razorene porodice i gradove. Moj najbolji prijatelj je srušio moju kuću. Kad su mi roditelji iz Vukovara pobegli u Beograd, moj ujak je pozvao moju majku Hrvaticu i pitao: "Zašto si pobegla? Trebali ste da ostanete da ubiju tvoju srpsku svinju od muža..." Posle je mog ujaka zarobio Arkan, a ja sam mu spasio život. Arkan je bio moj prijatelj još iz vremena Crvene zvezde. Arkan je branio Srbe u Hrvatskoj i bio je naš junak. Ali ne poričem da je napravio zločine i ne želim da ih branim. U ratu nema dobrih i loših momaka. Nema crnog i belog, dominira crvena boja, boja krvi nedužnih žrtava - rekao je selektor "orlova".

Naravno, HSP-u posebno smeta to što je Mihajlović priznao svoje "prijateljske veze sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova stranka zahteva da se Mihajlović hitno proglasi "personom non grata" u Hrvatskoj, "pogotovo zato što će isti voditi srpsku nogometnu reprezentaciju na utakmici protiv Hrvatske u petak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo