HRVATSKU UBIO IGRAČ KOJEM JE VALČIĆ IZBIO OKO: / Već se bio oprostio od karijere, ali se spektakularno vratio

Image

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru, izgubila je u četvrtfinalu od Poljske sa 27-30.

18.8.2016.
9:00
VOYO logo

Jedan od najzaslužnijih za uspjeh Poljske bio je Karol Bielecki. S postignutih 12 golova bio je najučinkovitij igrač na parketu.

Image
IZBORNIK BABIĆ SE POSIPA PEPELOM: /

'Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja'

Image
IZBORNIK BABIĆ SE POSIPA PEPELOM: /

'Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja'

Riječ je inače, o rukometašu koji je prije točno šest godina u prijateljskoj utakmici između Hrvatske i Poljske nakon jednog duela s Josipom Valčićem zadobio tešku ozljedu oka. Hrvatski rukometaš slučajno ga je prstom upiknuo. Nakon dvije operacije oko se nije moglo spasiti te je ostao slijep na njega. Poslije toga objavio je kraj karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, oko se nije moglo spasiti. Morat ću naučiti živjeti novi život izvan rukometa. Snaći ću se. Ispred mene je još puno života. Pa izgubio sam oko", rekao je Bielicki svojedobno. Napomenuo je i kako se ne ljuti na Valčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bio to nikakav grub prekršaj nego čisti nesretan slučaj. To se događana jedanput u milijun. Ne ljutim se na Hrvata", izjavio je Bielicki. Valčić je s druge strane također bio u šoku.

"Nije bilo namjere da ga ozljedim. Još sam u šoku zbog njegove ozljede. Nadam se da će to prebroditi", izjavio je rukometaš u to vrijeme. Uoči četvrtfinalnog ogleda s Poljskom na SP-u 2015., opet se osvrnuo na tu nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da neće dobro završiti, osjetio sam kako moj prst prodire u njegovo oko. Prošlo je četiri i pol godine, ali taj nesretni događaj ostavio je dubok ožiljak u meni. Nemoguće mi je to zaboraviti. Jedino zbog čega mi je malo lakše je to što je nastavio karijeru, i što se nije morao oprostiti od sporta koji toliko voli", kazao je Valčić.

Iako je Poljak poslije nesreće objavio da je to kraj njegove rukometne karijere, vratio se on na parket nakon samo 41 dana. A da mu dobro ide unatoč tomu što nema jedno oko pokazao je sinoć. Bielecki je, također, ove godine s Kielceom osvojio rukometnu Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo