DRAMA U CELJU / Infarktna završnica: Hrvatska slavila u zadnjim sekundama!

Image

Košem Ante Tomića devet sekundi prije kraja, hrvatska košarkaša reprezentacija je svladala Gruziji te upisala prvu pobjedu na Eurobasketu. Repešini izabranici su tako barem malo prebrisali katastrofalni dojam iz prve utakmice protiv Španjolske.

5.9.2013.
16:17
VOYO logo

Za razliku od utakmice sa Španjolskom, koju su jučer navečer hrvatski košarkaši katastrofalno otvorili i već nakon prve četvrtine bile u ogromnom minusu (24:9), protiv Gruzije je to izgledalo puno bolje. Petorka Ukić, Bogdanović, Simon, Markota i Tomić imala je potrebnu 'kemiju' te je brzo stigla do prve opipljivije prednosti od 11:6, no 'kemija' je i brzo nestala.

Do kraja prve dionice igre Gruzijci su stigli na samo dva poena zaostatka (17:15), a niti u drugoj četvrtini Hrvatska nije uspjela stvoriti značajniju prednost. U tim je trenucima kod Gruzije posebno raspoložen bio Amerikanac Ricky Hickman, koji je samo u prvom poluvremenu zabio 15 koševa, te je bio najzaslužniji za minimalni zaostatak svoje momčad (35:34).

Image

Potpuno izjednačena utakmica nastavila se i u trećoj četvrtini nakon koje je ipak Gruzija bila u minimalnoj prednosti (52:50). Dramatični dvoboj je svoju kulminaciju doživio u posljednjoj dionici igre. Hrvatska je zaigrala čvršće u obrani, pogodila neke otvorene šuteve, a u seriju je ušao Darijo Šarić te je Repešina momčad došla do minimalne prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je još i Draper vezao dvije trice, Hrvati su napravili prednosti 61:56, no Gruzija se odbila predati, a velike probleme, pogađavši šuteve iz gotovo nemogućih pozicija, zadavao nam je Tsintsadze. Niti Markotine dvije trice nisu pomogle Hrvatskoj da se rezultatski odvoji, jer je s druge strane Tsintsadze bio praktički nezaustavljiv.

Image

U posljednju minutu utakmice ušlo se u egalu, da bi 20-tak sekundi prije kraja Sanikidze zabio tricu za prednost Gruzije 75:74. Nakon hrvatske minute odmora, Ante Tomić je zabio iz reketa za 77:76 što je na kraju bio konačan rezultat. U posljednjem napadu Gruzijci nisu uspjeli pogoditi naš koš te su u infarktnoj završnici teren ipak napustili poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske je prvi strijelac bio Draper sa 16 koševa, a samo poen manje je ubacio Bojan Bogdanović. Gruziju je predvodio sjajni Tsintsadze s 25 ubačaja, dok je Amerikanac Hickman dvoboj završio s 20 poena.

Nakon dva kola obje ove reprezentacije imaju po pobjedu i poraz. Nakon dana odmora u petak, Hrvatska će u 3. kolu u subotu s početkom u 17.45 sati igrati protiv Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo