'Azzuri' na čelu skupine / Italija rutinski slavila u Norveškoj, Bugarska pobijedila Azerbajdžan

Image
Foto: AP Images

U susretu prvog kola H skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. godine Italija je u Oslu pred 22.000 gledatelja pobijedila Norvešku 2-0.

9.9.2014.
22:53
AP Images
VOYO logo

U susretu prvog kola skupine H u kojoj igra i Hrvatska Talijani su kod Norveške upisali pobjedu od 2:0 i tako zasjeli na vrh ljestvice.

Talijani su kod prvog gola imali sreće jer je nakon udarca napadača Sassuola lopta pogodila u nogu Havarda Nordtveita, te promijenila smjer prevarivši norvešku 'jedinicu' Orjana Haskjolda Nylanda. Do konca poluvremena Norvežani su imali jednu izglednu priliku, no Joshua King je loše reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su prelomili utakmicu u 62. minuti kada je Bonucci na ubačaj Manuela Pasquala sjajnim udarcem glavom svladao norveškog vratara.

U ranije odigranom susretu iz naše skupine nogometaši Bugarske su na gostovanju u Bakuu pobijedili Azerbajdžan s 2-1. Bugare je do pobjede odveo pogodak pričuve Ventsislava Hristova tri minute prije kraja. Gosti su poveli u 14. minuti pogotkom Iliana Micanskog, a Azeri su izjednačili u 54. minuti zgoditkom Dimitrija Nazarova s 35 metara. Bugarska u narednom kolu u Sofiji 10. listopada dočekuje upravo Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog kola na ljestvici vode Hrvatska, Italija i Bugarska sa po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo