'Ne znam što reći! Velika drama s tužnim završetkom'

U klasi Finn kod jedriličara četvrto zlato u nizu, te treće u ovoj klasi, pripalo je Britancu Benu Ainsleyu.

5.8.2012.
15:51
VOYO logo

U nedjelju je plovom za odličja najboljih deset Finnaša završeno natjecanje na Olimpijskim igrama u spomenutoj kategoriji. Premda je vrlo dobro startao i na početku se probio do željene treće pozicije, u nastavku jedrenja u Weymouthu Kljaković Gašpić nije uspio zadržati poziciju za broncu, te je s ukupno 55 bodova nastup završio kao peti ukupno. U zadnjem plovu bio je četvrti.

"Ne znam što reći, nije baš bajan osjećaj. Jedna velika drama s tužnim završetkom. To je dio sporta. Danas jednostavno nije išlo kako sam se nadao. Stvarno sam prvu stranicu odjedrio super, došao gore prvi. Cijela flota je bila zbijena, nije bilo mogućnosti neke taktičke kontrole, odlučio sam se za stranu polja na kojoj se pokazalo da ima manje vjetra. Francuz se odlučio za drugu stranu polja, što mu je donijelo veliku prednost i više ga nije bilo šanse proći. Trudio sam se zaista maksimalno", kazao je vidno razočaran Kljaković Gašpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radost domaćinima donio je 35-godišnji Ben Ainsley koji je u premijernom nastupu na Igrama u Sydneyu 2000. godine uzeo zlato u Laseru, a zatim zaredao zlata u Finnu u Sydneyu, Ateni, Pekingu i sada pred svojim navijačima u Londonu.

Drugo mjesto pripalo je Dancu Jonasu Hogh-Christensenu, a bronca Francuzu Jonathanu Lobertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo