Mamić pronašao trenera / Ivanković preuzeo vruću klupu Dinama

Nakon 90 minuta sastančenja Izvršni odbor Dinama odabrao je novog trenera - Branka Ivankovića.

2.9.2013.
19:31
VOYO logo

Na Maksimiru je u 18 sati održan sastanak Izvršnog odbora Dinama na kojem je odlučeno kako je novi trener "Modrih" Branko Ivanković. To će mu biti treći mandat na maksimirskoj klupi.

Potpisao je ugovor na dvije godine te se od njega očekuje da Dinamo prezimi u Europi. Službeno predstavljanje Ivankovića bit će u utorak u 12:15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam i sretan što sam se vratio u Dinamo. Svi znamo što Dinamo znači, koji su mu ciljevi i naravno da vjerujem kako ih možemo ispuniti. Jako dobro poznajem momčad jer sam cijelo vrijeme pratio što se događa oko kluba. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo igrati lijep nogomet te ostvariti rezultate koji će zadovoljiti naše navijače", kazao je 59-godišnji Ivanković. On je na trenerskoj klupi zamijenio Krunu Jurčića, koji je dobio otkaz 21. kolovoza nakon poraza 0-2 od bečke Austrije u prvoj utakmici zadnjeg pretkola Lige prvaka .

Prvi mandat na klupi Dinama Ivanković je odradio od studenog 2006. do veljače 2008. U tom razdoblju ostvario je niz od 34 utakmice bez poraza, čak 28 pobjeda zaredom, te osvojeno prvenstvo i kup 2007. godine. Drugi mandat bio je vrlo kratak, a uslijedio je nakon što je Zvonimir Soldo 20. svibnja 2008. podnio ostvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Ivanković uspješno je radio kao pomoćni trener izborniku Hrvatske Miroslavu Blaževiću (1997-1999), a bio je i izbornik Irana kojeg je odveo na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Što se tiče klupskih uspjeha, bio je prvak Kine sa Shandong Lunengom 2010., a u posljednje vrijeme radio je u Saudijskoj Arabiji i UAE.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić prije toga poslao je ponudu Niki Kovaču, ali je Niko ipak ostao na klupi mlade reprezentacije.

Najavljivali su se i stranci poput bivšeg Werderovog trenera Thomasa Schaafa i Bugarina Ivajla Peteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo