SJAJNA DRUGA VOŽNJA / Ivica Kostelić 5. u veleslalomu

Image
Foto: PIXSELL

Odličnim rezultatom u Adelbodenu Kostelić je još popravio plasman u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, sada je treći sa 404 boda.

8.1.2011.
14:17
PIXSELL
VOYO logo

ADELBODEN - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario je svoj drugi najbolji rezultat u karijeri u utrkama veleslaloma za Svjetski kup zauzevši peto mjesto u švicarskom Adelbodenu.

Kostelić je za pobjednicima, Francuzom Cyprienom Richardom i Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom, zaostao 24 stotinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prvu vožnju završio na 19. mjestu, Kostelić je s četvrtim vremenom druge utrke bitno popravio plasman. U dosadašnjoj karijeri jedini bolji plasman u ovoj disciplini bilo mu je drugo mjesto u Alta Badiji u prosincu 2008. godine.

U prva tri ovosezonska veleslaloma Kostelić je bio 18. (Beaver Creek), 19. (Val d'Isere) i 20. (Alta Badia).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnim rezultatom u subotu Kostelić je još popravio plasman u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, sada je treći sa 404 boda. Vodstvo je preuzeo Svindal sa 435 bodova, a drugi je Austrijanac Michael Walchhofer sa 409.

"Ovo je moj drugi najbolji veleslalomski rezultat u karijeri. Nakon prvog 'laufa' i 19. mjesta bio sam u dobroj poziciji i to sam trebao i iskoristiti što mi je i uspjelo. Staza je već popuštala tako da sam doslovno čuo kako 'puca', a i vidljivost je već bila slabija za one iza mene. Sve mi je to išlo u prilog i važno je da sam uspio iskoristiti sve prednosti. Ovo je dodatni poticaj za sutrašnji slalom. Odlično je krenuo siječanj", izjavio je Kostelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo