SVAĐAO SE S PELEOM / Iznenada umrla legenda talijanskog nogometa

Image
Foto: Pixsell

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti rimskog Lazija Giorgio Chinaglia preminuo je u 65. godini od srčanog udara u svom domu na Floridi, priopćili su talijanski mediji.

2.4.2012.
10:16
Pixsell
VOYO logo

Giorgio Chinaglia je bio čuven po svojem osebujnom karakteru i stilu igre, zbog čega je dobio nadimak Bizon, a bio je predvodnik momčadi Lazija koja je 1974. bila prvakom Italije, ali je bila poznata i po brojnim tučnjavama na terenu i izvan njega.

Igrao je i za talijansku reprezentaciju, a na SP 1974. je pred kamerama izvrijeđao izbornika Valcareggia koji ga je zamijenio u utakmici s Haitijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chinaglia je odrastao i počeo igrati u Walesu, a mogao se pohvaliti da je igrao sa čuvenim Peleom i Franzom Beckenbauerom u Cosmosu iz New Yorka.

S Peleom se na terenu često svađao oko izvođenja slobodnih udaraca jer je smatrao da ima bolji udarac od "Kralja nogometa", a kada je 1979. konačno dobio i američko državljanstvo, potvrdu je ponosno uokvirio iznad vrata svojeg doma, zajedno s bocom whiskeya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko godina bio je nakratko optužen za namještanje utakmica u Italiji i veze s casaleškim mafijaškim klanom, pa iako je postojao čak i nalog za njegovo uhićenje, uspio je dokazati svoju nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo