uspjesi na svim područjima / Kad je u pitanju hrvatski sport, 2018. godina je jedna od onih kakve se teško ponavljaju!

'Vatreni' su postali srebrni, Modrić je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda, a tenisači su drugi put osvojili Davis Cup. Evo po čemu ćemo sve pamtiti sportsku 2018.

22.12.2018.
12:10
VOYO logo

Kad je u pitanju hrvatski sport, ove se godine dogodilo nešto što se vjerojatno više neće tako skoro ponoviti. Hrvatska je igrala u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. I ne samo to.

Neuništiva, prekrasna, predivna i prejaka Sandra Perković nevjerojatni je 5. put zaredom osvojila europsko zlato. 67 metara i 62 centimetara letio je njezin disk - a Sandra postala prva atletičarka u povijesti - računajući i mušku i žensku konkurenciju - s pet uzastopnih eurospkih naslova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I čudesnoj je braći Sinković uspjelo što nije nikome prije njih. Bili su Olimpijski pobjednici, Svjetski prvaci u dvojicu na pariće, a onda su promijenili disciplinu - i opet pokupili svako zlato koje im se našlo na putu. Tako su u svoje krcate trofejne vitrine pospremili i Europsko i Svjetsko zlato u dvojcu bez kormilara. 

Vječno mjesto u povijesti osvojila je i naša teniska reprezentacija - drugi puta je osvojila Davis kup i upisala se kao posljednja reprezentacija koja je osvojila legendarno natjecanje u ovom formatu. Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig,Mate Pavić razvalili su Francuze u Lilleu i sportski osvetili našu nogometnu repreznetaciju koja je od Francuza izgubila u finalu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijali za Hajduk, Rijeku, ili Inter iz Zaprešića - morate priznati: Dinamo je ove godine napravio malo čudo. Nakon pola stoljeća odnosno punih 49 godina - uspio je preživjeti europsku zimu. Po gustoj magli ostvario se san generacija navijača - DInamo ćemo ovog proljeća gledati u Europskoj ligi.

A među svim nacijama, među svim igračima Luka Modrić je u Rusiji je zasjao kao najveća nogometna zvijezda na planetu. Zvijezda kojoj su se morali pokloniti i Ronaldo i Messi ali su to vješto izbjegli i nije im za zamjeriti, čak ni takvim asovima nije sigurno nije lako podnijeti da im kolega u jednoj godini bude proglašen najboljim igračem Svjetskog nogometnog prvenstva, najboljim igračem Svijeta po izboru FIFE, najboljim igračem Europe po izboru UEFE i najboljim igračem svijeta po izboru prestižnog France Footballa koji mu je uručio čuvenu Zlatnu Loptu. Luka Modrić je time postao prvi i jedini nogometaš u povijesti koji je u istoj godini osvojio sve četiri spomenute nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prisjetite se najboljih trenutaka hrvatskog sporta u 2018: Jedna od godina kakve se teško ponavljaju!

Image

Prisjetite se najboljih trenutaka hrvatskog sporta u 2018: Jedna od godina kakve se teško ponavljaju!

Ali i zvijezda Luke Modrića ne bi tako sijala da u Rusiji kao nikad prije nije zasjala
hrvatska nogometna reprezentacija. Jedna mala zemlja ondje je postala najveća zemlja na svijetu, čak ni svjetski prvaci, Francuzi, nisu dobili toliku pozornost svjetskih medija kao naši srebrni viceprvaci.

Ali lako i za svijet, Hrvatska je tih dana i tjedana bila jedna druga zemlja, zemlja u kojoj su sva srca kucala kao jedno, zemlja u kojoj su se nepoznati ljudi na ulici grlili i čestitali, zemlja ponosa i slave kakva nije zapamćena od završetka Domovinskog rata. Teško je reći gdje je bio ljepši doček naših nogometaša da li u Zagrebu gdje je na ulice izašlo skoro milijun ljudi, Zadru, Splitu, Slavonskom Brodu, Donjem MiholjcuVaraždinu, Imotskom Livnu, u svakom mjestu i gradu gdje je rođen neki član reprezentacije.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo