DOK JE LEŽAO KRVAV / 'Pred očima mi je bila slika mog 12-godišnjeg sina'

Mirko Filipović i dalje je u fokusu hrvatske sportske javnosti.

13.4.2015.
9:56
VOYO logo

Mirko Filipović je u subotu razveselio tisuće Hrvata u domovini i dijaspori. Njegova pobjeda protiv Gabriela Gonzage, čovjeka koji mu je prije osam godina nanio najteži poraz u karijeri, poslavši ga na spavanje njegovim oružjem, high-kickom, obišla je svijet i još uvijek je glavna tema hrvatske sportske javnosti.

Puno je toga Mirko stavio na kocku u ovom meču, čitava njegova karijera, velika karijera, bila je ugurana u tri runde borbe protiv Gonzage. Svi oni mukotrpni treninzi koji su ga doveli na pijedestal svjetskih legendi slobodne borbe, krv, znoj i suze koji su potrebni da bi se uspjelo u MMA svijetu, konačno je sve došlo na naplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/euKmuH0OmDq/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

"Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri jer sam cijelu karijeru stavio na kocku. Došao sam u UFC po treći put uvjeren da još vrijedim i zamislite da sam izgubio. Bila bi to katastrofa", kazao je Mirko, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski junak je, tako, s 40 godina došao do pobjede nad Gonzagom, u svom trećem povratku u UFC oktogone. Nakon što je Mirko završio s njime, Gonzaga je izgledao kao da ga je udario vlak. Liječnici su ga krpali u kavezu, a potom i u bolnici.

https://vine.co/v/euKmYY9Q51T/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lice brazilskog majstora izgledalo je poprilično izudarano, a odmah iste večeri odveden je u krakovsku bolnicu zbog sumnji na potres mozga. Definitivno, Gonzagi je ovo najteži poraz u karijeri. No, Gonzaga je u prve dvije runde imao inicijativu u meču, dva puta je rušio Mirka na pod, a u drugoj rundi mu je u parteru laktom razbio arkadu. Cro Cop je otkrio što mu je tada bilo u glavi, koja slika mu se vrtila pred očima.

"Uoči borbe, pa čak i dok sam ležao u parteru ispod Gonzage, pred očima mi je bila slika mog 12-godišnjeg sina Ivana kojeg nisam smio razočarati. Ivan trenira hrvanje i ponekad trenira s nama u dvorani. Za njega je to bio veliki stres", otkrio je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo