HRVATSKA SE KLANJA CRO COPU: / 'Krvario si da bi smo mi bili sretni, hvala ti na tome'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović jučer rano ujutro je putem Facebooka rastužio čitavu Hrvatsku najavivši da prekida svoju dugu i veliku karijeru.

11.11.2015.
11:05
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Razlog ovoj njegovoj odluci koja je iznenadila sve ljubitelje borilačkih sportova i Mirka Filipovića u Hrvatskoj su ozljede. Bolovi su bili su prejaki, pa je tako Cro Cop odlučio u 42. godini odlučio zatvoriti jednu od najljepših hrvatskih sportskih priča, priča koja je svima bila nadahnuće i pokazatelj kako se u životu sve može ostvariti samo kad se hoće, kad se vjeruje.

"Treba vjerovati u sebe, biti dosljedan, nema uspjeha preko noći. Zvuči jednostavno, ali nije lako", kazao je Mirko jučer za Novu TV i tako poslao poruku svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi uspjesi i zafrkancija nemaju cijenu

Bez predmetno je uopće pisati o tome kakvu popularnost Mirko gaji u Hrvatskoj i borilačkom svijetu općenito. Bez sumnje, Filipović spada u red najvećih hrvatskih sportaša u posljednjih 15 godina, u to nema sumnje. Njegovi mečevi danima su se čekali, njegovi porazi su se tugovali, a pobjede slavile.

Koliko nas je, samo, taj čovjek razveselio zbog svojih uspjeha i legendarnih zafrkancija sa Stipom Drvišem koje je putem društvenih mreža dijelio sa svekolikim hrvatskim pučanstvom, da bi im uljepšao dan, da bi im uljepšao hrvatsku stvarnost u kojoj je mnoštvo ljudi bez posla, u kojoj je veliki broj onih koji žive iz dana u dan. Isto je bilo i sa njegovim pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

Mirko Filipović

Smijeh zaista nema cijenu, kao što nema cijenu Mirkov utjecaj na sport u Hrvatskoj i na popularizaciju slobodne borbe i borilačkih sportova općenito u Lijepoj našoj.

Zaslužan je za popularizaciju borilačkih spotova u Hrvatskoj

Nakon što se Mirko pojavio, prvo u boksu i K1 a nakon toga i u MMA, veliki broj mladih počeo je trenirati MMA i danas u Hrvatskoj postoji veliki broj, što rekreativaca, što boraca natjecatelja koji jednog dana misle živjeti od MMA ili nekog drugog borilačkog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaslužan je i za promidžbu države Hrvatske

Uz to, Mirko je zaslužan i za promidžbu države Hrvatske u svijetu a posebno u Japanu, gdje je stekao veliki broj poklonika. Nema ova legenda samo veliki broj poklonika u Japanu i Aziji, već i u čitavom svijetu. Mirko je jedan od najznačajnijih borilačkih ličnosti u svijetu slobodne borbe i kao takav uživa veliki respekt od svih boraca i ljubitelja MMA.

Image

No, pustimo da o njemu govore njegovi uspjesi, nasljeđe i oni koji su ga najviše voljeli i kojima je poklanjao svaku svoju pobjedu, navijačima. Tim povodom, Net.hr donosi vam najzanimljvije komentare i poruke legendarnom Mirku Filipoviću. A bilo ih je zaista puno koji su zanimljivi i bilo ih je zaista puno, bezbroj. Ma, danima bi smo ih mogli skupljati i pisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzanimljiviji komentari i poruke obožavatelja Mirku Filipoviću

"Hvala ti za sve što si svojim napornim radim učinio kako sebi tako i nama promovirajući Hrvatsku u svijetu na najbolji način i kao sportaš, a još više kao čovjek. Želim ti sve najbolje u privatnom životu da uživaš u plodovima svog mukotrpnog rada. Pozdravlja te tvoja Slavonija"

"Život koji si živio, posvećen onome što si radio i za čega si živio doveo te tamo dokle si stigao, što drugi mogu samo sanjati. Takva volja i životni focus je rijedak slučaj, ali svi znamo da život ne prestaje sa mirovinom ili umirovljenjem. Barem ne kod boraca. Život je borba i nikada zapravo ne prestaje već poprima sasvim novi oblik, novi motiv i nastavlja se u toj drugačijoj formi. Jer to je način života. Hvala za sve neprespavane noći uz iščekivanju tvojih borbi. Bio si uzor, Primjer i nadahnuće mnogim generacijama. Uvijek ćeš i biti. Pozdrav i živio legendo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Legendo, hvala ti za autograme koje si dao mojim sinovima, nadam se da će ih i moji unuci dobiti. Veliko bravo i uvjek smo uz tebe".

Image

"Legendo, imaš još toliko snage da odigraš jednu simultanku s novim sastavom HR sabora onako kako to rade šahisti, sam protiv svih. Pozdrav!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naklon do poda legendo hrvatskog sporta".

"Veselio sam se svakoj pobjedi i tugovao svakom porazu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bravo Mirko, pravi borac no ostani vjeran sportu nemoj se prebacit u politiku jer politika je kurva i nije za čovjeka kao ti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Legendo, ako je netko zaslužio mirovinu onda si to ti. Toliko ponosa uz tebe, toliko pobjeda i toliko prolivene krvi da bi mi bili sretni. Mirko naklon do poda. Legendo hvala ti na svemu, puno sam naučio".

"Hvala Mirko Cro Cop Filipović !!! Najveci ikad, tolike neprospavane noci u iscekivanju tvojih borbi, svaka je vrijedila!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Mirko Filipović

"Gori mi dan nije mogao osvanuti, legenda ide u mirovinu"

"Gledao sam svaku njegovu borbu i budio se ako se borio usred noći samo da ga gledam. Tugovao s njim, radovao se s njim. Nedostajat će mi to, da ostanem budan do 5 ujutro samo da bih gledao nastup veličanstvenog Cro Copa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je, rekao je naša legenda. Mirko, dugo dugo godina te pratimo i navijamo za tebe. Prvo ja, onda moja cijela obitelj. Veselili smo se, plakali, ali uvijek, baš uvijek smo PONOSNI na tebe. Hvala ti za sve mnoge neprospavane noći dok smo gledali tvoje mečeve, hvala ti za desnu nogu koja šalje u bolnicu a lijeva na groblje. Hvala ti što si promovirao Hrvatsku, tebe svuda u svijetu znaju, hvala ti što si usprkos teškom djetinjstvu ostao čovjek kao i danas. HVALA ti legendo. Vrtit će se još dugo dugo tvoji mečevi, udarci, pobjede...Uskoro se vidimo prijatelju i veselim se tome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krvario si da bi smo mi bili sretni. Hvala ti na tome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma tko kaže da Mirko Filipović ne skida svojim prijateljima zvijezdice s neba?! Kad se spoje njegove nogice sa vašom glavicom, tada letite do sedmoga neba među zvijezdice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo