Hrvatica u Manchesteru nastavila nevjerojatni niz!

Marina Sumić osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u te-kvon-dou u Manchesteru.

3.5.2012.
18:21
VOYO logo

Aktualna svjetska doprvakinja, kao prva nositeljica u kategoriji do 62 kilograma, u prvom je kolu bila slobodna dok je u drugom krugu pobijedila Ukrajinku Dariju Jakovljevu (12:5). U borbi za medalju pred nju je izašla Talijanka Cristiana Rizzelli, no mlada Zagrepčanka bila je bolja i u tom dvoboju (9:7).

Doduše, tek na isteku borbe, pet sekundi prije kraja, uspjela je protivnici "prodati" nogu u glavu, udarac vrijedan tri boda. U polufinalu se borila s Ruskinjom Češuinom, koju je pobijedila 9:2 i tako je izborila finale, Nažalost, u finalnom okršaju bolja je bila Francuskinja Harnois (11:6), no Hrvatskoj ide srebrna medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marina je djelovala umorno, borila se ispod svojih mogućnosti, no to je vrlina kada natjecatelj i u stanju koje ne omogućuje maksimum može osvojiti medalju. Zbog ozljede šake, a potom i rupture lista, Marina nije imala pravi ritam treniranja. Možda sam i ja pretjerao s pripremama, no najvažnije je da je Marina nastavila osvajati medalje", kazao je muški izbornik Toni Tomas.

Za Marinu Sumić to je šesta medalja u karijeri na velikim natjecanjima, nakon dva zlata (EP do 21 i za kadete) i tri srebra (SP seniorki, SP seniorki, EP juniorki).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo